Teknoloji

PlayStation 5 hiçbir zaman piyasaya çıkmayabilir

ps4 4k sony e3 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation 5Son zamanlarda PlayStation Neo, PS4K veya PS4.5 olarak adlandırılan yeni bir PlayStation versiyonuna dair haberler, sıklıkla gündeme geliyor. Bu haberler, Sony’nin oyun konsolunu daha kuvvetli ve yeterli hâle getirmeyi istediğini gösteriyor.

Peki bu haberler oyun konsolunun yeni nesil versiyonunu nasıl etkiliyor? Sony’nin mevcut teknolojisini baştan aşağıya yenilemek yerine düzenli güncellemelerle yetinmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Bu da, PlayStation 5 akıbetinin şimdiden sorgulanmasına neden oluyor.

Ortada PS5’e dair somut bir şey bulunmuyor. Sony Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida’nın sözleri, PS5 adını taşıyan bir ürünün hiçbir zaman piyasaya sürülmeyebileceğini düşündürüyor.

Oddworld geliştiricisi Lorne Lanning, Yoshida ile olan sohbetinde PS5’in ne zaman çıkacağına dair bir soru sorduğunu ve Yoshida’nın kendisine “Eğer çıkacaksa” başlayan bir yanıt verdiğini belirtti.

Game Informer’ın video podcast yayınına katılan Lanning, Sony yöneticisiyle yaptığı sohbetten ilginç notlar paylaştı. Las Vegas’ta geçtiğimiz yıl düzenlenen DICE etkinliğinden birkaç gün önce Yoshida ile bir araya geldiğini söyleyen Lanning, Yoshida’ya PlayStation 5’in neye benzeyeceğini sorduğunu, Yoshida’nın kendisine “Eğer çıkarsa demek istiyorsun?” şeklinde bir yanıt verdiğini belirtti. Yoshida’ya bu cevabı sahnede de verip vermeyeceğini sorduğunu söyleyen Lanning, karşılık olarak PS5 ile ilgili durumun bir olasılık olduğuna işaret eden bir cevap aldığını belirtti. Yoshida’nın sözlerinin oyun geliştiricilerinin daha atik davranması için yapılmış bir öneri olarak niteleyen Lanning, geleceğin nasıl şekilleneceğini bilemediklerini ve bu nedenle daha hızlı uyum sağlama konusunda neler yapabileceklerinden emin olmadıklarını ifade etti.

PS4.5, Yoshida tarafından işaret edilen çerçeveye fazlasıyla uyuyor. Şirketin bir tablet serisini uzun yıllar yaşatmak yerine çeşitli güncellemelerle teknolojiyi daha canlı ve taze tutması, uygun bir tercih gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER