Eğlence

PlayStation 4 Ustream üzerinden yayın desteğini sonlandırıyor

playstation-4-ustream-290616Sony, 2013’te PlayStation 4’ü tanıtırken Ustream üzerinden canlı oyun yayını yapılabilmesinin üstünde önemle durmuştu. 3 yıl önce yüksek sesle duyurulan bu ortaklık, görece sessiz bir biçimde ömrünü tamamlıyor.

PlayStation 4 Ustream üzerinden yayın desteğini 1 Ağustos itibarıyla sonlandırıyor. Bu tarihten itibaren PlayStation 4 sahiplerinin oyun yayını için faydalanabilecekleri seçeneklerin sayısı üçe inecek. Oyun yayınları Twitch, YouTube ve Dailymotion üzerinden gerçekleştirilebilecek.

PlayStation 4 Ustream ayrılığı canlı yayınlardan fazlasını kapsıyor

Sony ve Ustream’in yolları ayırma kararına neyin sebep olduğu bilinmiyor. Ancak bu ayrılık kararının etki alanının sadece oyun yayınıyla sınırlı olmadığı görülüyor. PS4 sahipleri, bundan böyle “PlayStation’dan Canlı” portalı üzerinden Ustream videoları izleyemeyecek. Söz konusu portala PS Vita ve PlayStation mobil uygulaması üzerinden de erişilebiliyor.

Sony’nin PlayStation 4’ü piyasaya sürmesinden sonra geçen süreçte Twitch oyun yayını pazarında önemli bir hakimiyet sağladı. 2014’te Amazon tarafından satın alınmasının ardından bu rolünü biraz daha büyüten platform, eSpor ligi kurarak ve yazılımcı desteğini genişleterek zirvede kalma konusundaki isteğini ortaya koydu. Geçtiğimiz ocak ayında IBM tarafından satın alınan Ustream ise odak noktasını kurumsal yayın servislerine çevirdi.

İLGİLİ HABERLER