Manşetler

Sony 4K çözünürlük desteği sunan PlayStation 4 Pro’yu resmen duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation 4 proSony’nin 4K çözünürlük desteğine sahip bir PlayStation 4 versiyonu üzerinde çalıştığı, E3 2016’dan bu yana yüksek sesle konuşuluyordu. Japon üretici, üst sınıf yeni oyun konsolunu sonunda görücüye çıkardı. Resmi adı PlayStation 4 Pro olan yeni konsol, daha gelişmiş bir işlemci ve 1 TB depolama alanıyla birlikte geliyor. Konsolun gelişim çalışmalarının merkezinde ise UHD TV ve PlayStation VR yer alıyor.

Yeni PlayStation 4’ün tanıtım etkinliğinde konuşan Sony Interactive Entertainment CEO’su Andrew House, grafik işlemcisinin hızının standart modele göre iki kat arttığını belirtti. Ancak House, bunun dışında yeni konsolun özelliklerine ilişkin olarak bilgi vermedi. Güncellemenin uzun süredir gündemde olduğunu bir kez daha hatırlatan House, görüntü teknolojisinin sunduğu potansiyele dikkat çekti. PlayStation 4 ile birlikte 1080p televizyonların oyunlarla yapabilecekleri konusunda sınırları zorladıklarını ifade eden Sony yöneticisi, bunun PS4 Pro’yu doğurduğunu belirtti. Yeni konsolun yaygın TV’lerin üstesinden gelemeyecekleri 4K çözünürlükler ve HDR için tasarlandığının altı çiziliyor. Sony, 4K PlayStation 4 oyunlarının nasıl gözükeceğini sahnede göstermeyi ihmal etmedi.

PlayStation 4 Pro
Görsel: The Verge

PlayStation’ın baş sistem mimarı Mark Cerny; Rise of the Tomb Raider, Insomniac imzalı Spider-Man ve Watch Dogs 2 gibi oyunlardan görüntülerle mevcut oyunların PlayStation 4 Pro ile nasıl daha canlı gözükeceğinin örneklerini verdi.

PlayStation 4 Pro imkanlarından faydalanmak için 4K veya HDR TV’ye ihtiyaç yok

Mark Cerny, PS4 Pro’nun getirdiği avantajlardan faydalanmak için 4K veya HDR TV’lere ihtiyaç olmadığına dikkat çekti. Standart televizyonların görüntü kapasitesinden maksimum verimi alacak teknolojiye sahip olan PS4 Pro, standart versiyona kıyasla daha hoş bir görüntü sunacak. 10 Kasımda yurt dışında satışa sunulacak PlayStation 4 Pro’nun yurt dışındaki fiyat etiketinde 399 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER