Manşetler

PlayStation 4 Neo haberleri Sony yöneticisi tarafından doğrulandı

playstation 4 neoSony yöneticisi Andrew House, “Neo” kod adıyla anılan daha güçlü bir PlayStation 4 versiyonu üzerinde çalışıldığına dair haberleri doğruladı. The Financial Times’a konuşan House, söz konusu konsolun önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek E3 2016 oyun konferansında tanıtılmayacağını belirtti. Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su unvanını taşıyan House, yeni sistemin konsolun tüm nesli boyunca mevcut PlayStation 4 ile birlikte satılacağını dile getirdi.

PlayStation 4 Neo, hem oyunlara hem de videolara 4K çözünürlüğü getirecek. House, mevcut nesil içinde yayınlanacak tüm oyunların standart PlayStation 4 modelini desteklemeye devam edeceği yönündeki haberleri doğrularken, oyunların tamamının ya da çok büyük bir kısmının yeni PlayStation 4 versiyonunu da destekleyeceğini ifade etti. House’un bu sözleri, tüm PlayStation 4 oyunlarının Neo’yu destekleyeceği, ancak bazı oyunların grafik kalitesini yansıtmak adına optimize edilmeyebileceği şeklinde yorumlanıyor.

House’un The Financial Times röportajının kalan kısmı ise ilgi çekici haberler konusunda zayıf kalıyor. PlayStation 4 Neo’nun 4K çözünürlüklü TV sahibi olan ve daha yüksek çözünürlüklü içerik arayanları yakalamayı hedeflediğini söyleyen House, Neo’nun standart PlayStation 4’ten daha pahalıya satılacağı bilgisini de paylaştı. Bu bilginin duyanlarda pek sürpriz etkisi yapmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Sony yöneticisi yeni konsolun fiyatı hakkında ipucu verse de, konsolun duyuru ve piyasaya çıkış tarihi konusunda ketum bir tavır takındı. House’un bu konuda verdiği tek bilgi, konsolun önümüzdeki hafta E3 2016 sırasında tanıtılmayacağı oldu.

House’un bu ketum tavrının altında Sony’nin Microsoft’un yenilenmiş konsolu için uyguladığı “bekle-gör” politikasının yattığı düşünülüyor. Yenilenen Xbox One’ın Microsoft’un E3 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER