Teknoloji

Sony’den profesyonel oyuncular için lisanslı PlayStation 4 kumandaları

playstation 4
playstation 4
Razer Raiju

Xbox One Elite oyun kumandalarına kıskançlıkla bakan PlayStation 4 oyuncularının bundan böyle profesyonel PS4 kumandası için daha fazla beklemesine gerek kalmadı. Sony, Razer ve Nacon’un PlayStation 4’e özel, profesyonel oyun deneyimine odaklanan kumandalarını yıl bitmeden çıkaracaklarını açıkladı. Üstelik bu ürünler gerçekten Sony tarafından lisanslanmış olacak.

Razer Raiju DualShock 4 kumandaya epey benziyor. Simetrik şekilde yerleştirilmiş parmak çubukları kontrol tuşları ve D-pad ile kuşatılıyor. Ayrıca sesli sohbeti yönetmek için eklenen bir dizi ses kontrolü, iki adet ek tetik tuşu, arkaya yerleştirilmiş tamponlar ve iki adet hızlı değiştirilebilir konfigürasyon profilleri de diğer özellikleri arasında yer alıyor.

playstation 4
Nacon Revolution

Öte yandan Nacon Revolution Microsoft’un Xbox One kumandasına biraz daha benziyor. Sol parmak tuşu cihazın üst yarısına kaydırılmış. Revolution’ın yardımcı PC uygulaması bulunuyor, bu sayede dört adet özelleştirilmiş tuş haritası oluşturulabiliyor. Buna ek olarak arkadaki dört ek tuş sayesinde ek işlevler için de kontroller sağlanıyor.

Bu lisanslı PS4 oyun kumandaları için henüz bir çıkış tarihi verilmiyor. Ancak Sony bu kumandaları yıl sonu gelmeden yurt dışında satışa sunmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER