Manşetler

PlayStation 4’ün küresel satışları 2013 sonunda 4.2 milyona ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un geçen yıl içinde üç milyondan fazla Xbox One sattığını açıklamasının hemen ardından Sony’den de, Microsoft’un yeni nesil oyun konsoluyla aynı zamanlarda piyasaya çıkan PlayStation 4 ile ilgili benzer bir satış performansı açıklaması geldi.

sony-ps4-2-110613Sony CEO’su Andrew House, CES 2014’ün açılış günü gerçekleştirdiği konuşmada PlayStation 4’ün Xbox One’dan daha iyi bir grafik çizdiğini işaret etti. House’ın belirttiğine göre şirket 28 Aralık tarihine kadar 4.2 milyon PS4 konsol satış gerçekleştirdi.

Sony Electronics ABD Twitter hesabından, House’un sözlerine atıfta bulunularak belirtildiği gibi, PlayStation 4 piyasada bulunduğu ilk iki hafta içinde toplam 2.1 milyon adet satıldı. Yıl biterken de bu rakam 4 milyonun üstüne çıktı.

Yeni nesil konsol savaşları bitmiyor. Önümüzdeki aylarda Xbox One için, aralarında Xbox ve Windows’a özel olacak Titanfall gibi yeni oyunlar çıkacak. Aynı şekilde PlayStation 4 tarafında da benzer şekilde büyük ve beklenen oyunların çıktığını göreceğiz. Ancak şu an için savaşta Sony önde gibi görünüyor. Bunda PlayStation 4’ün daha geniş bir coğrafyada satılıyor olmasının da katkısı bulunuyor.

Türkiye’de PS4 satışları yaklaşık bir aydır sürüyor, ancak Xbox One satışları henüz başlamış değil. Microsoft Türkiye’den de bu konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili >> Twitter (@SonyElectronics)

İLGİLİ HABERLER