Teknoloji

PlayStation 4’ün 1 TB sabit diskli versiyonu yakında duyurulabilir

sony ps now

sony-playstation-4-inceleme-00007

Oyun dünyasının önemli etkinliklerinden biri olan E3’e doğru geri sayım devam ederken, Sony’nin potansiyel duyurularına ilişkin dedikodular da ortaya çıkıyor. ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan bir belge, PlayStation 4’ün iki yeni versiyonunun yolda olduğunu ve içlerinden birinin 1 TB sabit diske sahip olduğunu gösteriyor.

PlayStation 4 halihazırda 500 GB kapasiteli bir sabit diske sahip. Kullanıcılar cihazı açıp 500 GB kapasiteli sabit diski daha yüksek alan sağlayan bir diskle değiştirebiliyor. Ancak Sony’nin ekstra bir zahmet olmadan bu imkanı kullanıcılarına sunması daha değerli bir teklif olma özelliği taşıyor.

Sony’nin yeni PlayStation 4 modellerinin ilk versiyonlara kıyasla daha hafif olması ve daha az güç tüketmesi de beklentiler arasında yer alıyor. Yeni PS4’ün Blu-ray sürücüsü barındırmayacağı iddia edilse de, Sony’nin yeni tasarım hamlesinin altında cihazı daha verimli hâle getirmek olduğu düşünülüyor. 5 GHz Wi-Fi desteğinin sunulmaması ise halen PlayStation 4’ün en önemli eksiği olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER