Teknoloji

PlayBook zamanı geldiğinde BlackBerry 10 güncellemesini alacak

RIM’in bu yılın ikinci yarısında BlackBerry 10 yüklü cihazlarla karşımıza çıkması bekleniyor. Bu gerçekleşmeye başladıktan sonra RIM’in tableti BlackBerry PlayBook’un da BlackBerry 10’u aldığına tanık olacağız. RIM’in ürün yönetiminden sorumlu genel müdür yardımcısı Rob Orr TechRadar’a verdiği demeçle bunu doğruladı.

Rob Orr, ilk BB10 cihazlarının 2012’nin sonlarına doğru çıkacağını daha önce birkaç defa dile getirdiklerini ve bu durumda herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti. Bununl birlikte gelecek nesil işletim sisteminin PlayBook tabletlere geleceğini de doğruladı. BlackBerry 10 cihazları çıkmaya başladıktan sonra PlayBook’lara da yeni işletim sistemi gelmiş olacak. Rob Orr bu bilgiyi paylaştı, bununla birlikte PlayBook OS 2.0 güncellemesinin PlayBook kullanıcılarından ne kadar ilgi gördüğü konusunda bir bilgi verdi. PlayBook kullanıcılarının yüzde 50’ye yakını güncellemeyi çıktığı ilk gün indirmiş.

BlackBerry PlayBook henüz Türkiye’de resmen satışa çıkmış değil. Ancak daha önce aldığımız bilgiler yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkışın mobil operatörler kanalıyla gerçekleşebileceği şeklinde. Konuyla ilgili gelişmeleri elimize geldikçe aktaracağımızı belirtelim.

İlgili – TechRadar

İLGİLİ HABERLER