Teknoloji

Plastik iPhone’nun kapağı bu sefer bir videoda görüntülendi

Apple’ın uygun fiyatlı yeni iPhone’ununun kapağına ait olduğu iddia edilen görüntülere bir yenisi, bu kez video olarak, eklendi. iPhone 4 ve 4S’i takip ettiği söylenen söz konusu modelle tüm iPhone serisinde 4 inç’lik panel boyutunun standart hale geleceği, iPhone 5 ve 5S’in ise üst sınıf akıllı telefon pazarında varlığını sürdüreceği belilrtildi. Ancak görüntülerdeki cihazda doğruluğunu zedeleyecek çok önemli bir eksik bulunuyor.

plastik-iphone-260713

Plastik iPhone’a ait olduğu iddia edilen kapakta herhangi bir sertifikasyon bilgisinin yer almaması söz konusu görüntülerin gerçekliğine önemli ölçüde şüphe düşürüyor. Buna karşılık üretimi yeni başladığı söylenen bir cihazda bu tarz bilgilerin yer almayabileceği söylense de, ürünlerinin nihai formunda telefonun arka panelinde çeşitli bilgilere yer veren Apple’ın üretim bandından böyle bir ürün çıkması kulağa pek mantıklı gelmiyor. Söz konusu plastik kapağın orijinal tasarımcılara üretim aşamasına hazır olunduğu mesajını vermek için hazırlanmış olabileceği de ihtimaller arasında değerlendiriyor.

Görüntülerde yer alan plastik iPhone’un kapağının Apple tarafından kılıf üreticilerine örnek olarak gönderildiği de söylentiler arasında. Ancak Apple’ın kılıf üreticilerine yeni modellerinin ilk etapta sadece çizimlerini gönderdiği biliniyor. Bu tutumda bir değişikliğe gidilmesi durumundaysa Apple için sızıntıların önüne geçmenin neredeyse imkansız hale geleceği düşünülüyor. Bütün bu sızıntı furyası içinde pek çok kişinin hemfikir olduğu noktaysa Apple’ın, büyük ihtimalle, plastik iPhone’u sonbaharda tanıtacağı.

İlgili >> NYSEBulletin

İLGİLİ HABERLER