Manşetler

Plastik iPhone ve iPhone 5 yan yana görüntülendi

Plastik iPhone ile ilgili son zamanlarda çok fazla şey yazılıp çiziliyor. Son olarak da bu plastik bir iPhone ve bir iPhone 5’in karşılaştırmalı fotoğrafları yayınlandı. Fotoğraflarda plastik model hakkında daha fazla fikir edinmek, plastik dışında her iki cihaz arasında ne gibi farklılıklar olduğunu görmek mümkün oluyor.

plastik-iphone-vs-iphone-5-200713-7

Fotoğraflarda pastel yeşili renge sahip plastik bir iPhone, iPhone 5 ile farklı açılardan fotoğraflanıyor. Ayrıca cihazın içini gösteren fotoğraflar da demetin içine yer alıyor. Fotoğraflar plastik ürünün yuvarlak ve kaba hatlarını ortaya koyuyor. Bununla birlikte plastik iPhone’un şekil itibarıyla mevcut iPhone 5 ile de temel benzerlikler içerdiği de söylenebilir.

plastik-iphone-vs-iphone-5-200713-5

Plastik iPhone ile iPhone 5’in arkaları da tasarım açısından birbirlerine benziyor. Alt kısımlar karşılaştırıldığına iPhone 5’in Lightning portu etrafına yerleştirilmiş hoparlör ve mikrofon ızgaraları belirli bir düzen içerirken plastik iPhone’da bağlantı girişinin sadece bir yanına dört adet hoparlör deliği açılmış. Kulaklık jakının yanında yer alan küçük delik de mikrofon işlevi görüyor olabilir. Bunun dışında her iki cihazda ses tuşları tasarım açısından farklılık gösteriyor. iPhone 5’te dairesel tuşlar kullanılırken plastik iPhone’da ince ve uzun şerit tuşların kullanıldığını görüyoruz.

plastik-iphone-vs-iphone-5-200713-1

Dün bu yazıda aktardığımız gibi plastik iPhone’un iki farklı modelinin olabileceği söyleniyor. Zenevo ve Zagato/Bertone olarak adlandırılan bu modellerden Zenevo’nun Samsung H5P çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, Bluetooth 4.0 ve FDD 4G bağlantı desteği barındıracağı söyleniyor. Zagato/Bertone versiyonuysa H6P işlemci,  1 GB RAM, Bluetooth 4.0 ve TDD 4G LTE desteği barındırabilir.

Tabii ki, Apple resmi bir ürün duyurusu yapıncaya kadar plastik renkli iPhone dedikodularına şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

İlgili >> Tech Kiddy

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER