Teknoloji

Pixel Launcher Google’ın yeni uygulama başlatıcısı olacak

pixel launcherGoogle’ın hali hazırda Chromebook’larında kullandığı Pixel markasını amiral gemisi Android telefonlara da taşıyacağı iddiası birkaç haftadır konuşuluyor. Şirketin bu doğrultuda uzun süredir Android cihazlarında kullandığı Nexus markasından ayrılacağına dair haberler de bir süredir gündeme geliyor.

Bu dedikoduların doğru olup olmadığını görmek içinse 4 Ekim tarihine kadar beklemek gerekecek gibi gözüküyor. Google’ın söz konusu tarihte HTC tarafından üretilen iki yeni akıllı telefonunu tanıtması bekleniyor. Google Nexus markasına veda edeceğini gösteren çeşitli ipuçlarını ortaya düşürmeye de devam ediyor. Bu ipuçlarının sonuncusu ise Android Police sitesinde gün yüzüne çıktı.

Şirketin yeni Android telefonlarında kullanacağı uygulama başlatıcısının Pixel Launcher adını taşıyacağı söyleniyor. Söz konusu iddia, sızan ekran görüntüleriyle de destekleniyor.

pixel launcherYeni başlatıcı, görüntüsü itibarıyla mevcut Nexus Launcher le hemen hemen aynı gözüküyor. Google arama butonu ekranın sol üst kısmında yer alıyor. dikey kayan uygulama çekmecesi ve ikon dock’u ise ekranın alt bölümünde bulunuyor.

Pixel Launcher şimdiden indirilebiliyor

Pixel Launcher, şimdiden MEGA üzerinden indirilebiliyor. Ancak söz konusu başlatıcının şimdilik özellik bakımından fazla şey vadetmediğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER