Eğlence

Pirate Bay’in yeni sahiplerinin “en iyi dostları” dosya paylaşımcıları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackpirate-bay-shipThe Pirate Bay geçtiğimiz ay ansızın ve hiç beklenmeyen bir şekilde Global Gaming Factory adlı kuruluş tarafından satın alınırken yeni sitenin nasıl yasal faaliyet sürdüreceği konusunda çok az ipucu verilmişti. Sitenin yeni sahiplerinin şimdilerde yaptıkları açıklamalara göre, iş planları oldukça sıradışı görünüyor. The Pirate Bay’in yeni yüzü yaklaşık bir ay sonra karşımıza çıkmış olacak. Yeni site ile birlikte “al-ver” şeklinde yeni bir ödeme modeli getirilecek. Böylelikle hem müşteriler, hem de müzik endüstrisi mutlu edilecek.

Global Gaming Factory’nin yöneticisi Hans Pandeya’nın açıklamaları şu şekilde: “Daha fazla verirseniz, daha fazlasını alırsınız. Birçok kimse için yeni servis ücretsiz olacak, küçük bir kısım için bu yeni servis para kazandıraca ve küçük bir kısım için de bu yeni servisin bir maliyeti olacak. Biliyoruz ki, dosya paylaşımcılarına gelir sağlamadığımız sürece kısa sürede başka bir bedava siteye kaçabilirler. Dosya paylaşımcıları bizim en iyi dostlarımız.”

Pandeya’nın şirketin müzik endüstrisinin bazı büyük oyuncularıyla görüşme halinde olduğunu da doğruladı, ancak isimlerini açıklamadı. Yine de, görüşmeler şu anda olumlu yönde ilerliyormuş. Diğer ilginç bir nokta da, sitenin müzik müşterileri dışında ek gelir sağlamak için kurduğu iş planı. Buna göre, yeni site reklamdan ve ağ üzerindeki veri trafiğini daha ucuz ve daha verimli hâle getirerek gelir sağlayacak. Bunun için site dosya paylaşımını yerelleştirmeyi amaçlıyor. Örneğin, A ve B kullanıcıları aynı şehirde, C kullanıcısı ise farklı bir şehirde olsun. A’nın aradığı dosya hem B’de hem de C’de bulunsun. TPB kullanıcının dosyayı C’nin yerine B’den alması konusunda yönlendirme yapıyor. Böylelikle ağ trafiği üzerindeki yük de azaltılmış oluyor. Bu yeni model P2P 2.0 olarak adlandırılabilir mi? Alışılagelmiş üyelik modelleri çok sıradışı bir kaynak tarafından bitirilmek üzere mi? Eğer Hans’ın anlattıkları gerçekleşirse, bunlar mümkün görünüyor.

İlgili – Yahoo News

İLGİLİ HABERLER