Eğlence

Pioneer DJ donanım işini bünyesinden ayırıyor, otomobillere odaklanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pioneer-dj-160914

Son 20 yıllık dönemde yolu bir gece kulübünün DJ kabininden geçen pek çok kişi, Pioneer’in müzik ekipmanlarıyla tanışmıştır. Şirketin CDJ deck’leri ve DJM mikserleri dünyanın dört bir yanındaki DJ kabinlerinin standart donanımları haline gelmişti. Ancak Pioneer bu fenomenleşmiş iş kolunu elden çıkarmaya karar verdi.

DJ donanımları birimini özel yatırım fonu KKR’ye satan Pioneer, önümüzdeki dönemde otomotiv elektroniğine odaklanacak. Hem Apple’ın CarPlay hem de Google’ın Android Auto platformuna katkıda bulunacak olan şirket, DJ biriminin satışından 59 milyar yen (1.2 milyar TL) gelir elde edecek.

KKR bünyesine geçen DJ donanımları birimi faaliyetlerini Pioneer DJ markası altında sürdürecek. Birimin yüzde 20’lik operasyon kârı ve yüzde 60’lık pazar payı göz önüne alınca KKR kontrolünde de işlerin pozitif bir seyir izleyeceği düşünülüyor. Pioneer’in DJ biriminin elden çıkarılma kararının alınmasında otomotiv elektroniğine odaklanma isteğine ek olarak, giderek büyüyen birime nakit aktarma ihtiyacının da etkili olduğu konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER