ManşetlerUlaşım

Pioneer’den CarPlay ve Android Auto destekli yeni araç içi bilgi ve eğlence sistemleri

pioneer-nex8100

Pioneer, yenilediği araç içi bilgi ve eğlence sistemlerini CES 2015’te görücüye çıkardı. VH-4100NEX, AVIC-7100NEX ve AVIC-8100NEX adını taşıyan yeni modellerin üçünde Android Auto sistemi bulunuyor. Ancak Pioneer’in yeni modellerin tamamında Apple’ın CarPlay sistemi için destek sunması Pioneer’in Android Auto’yu sadece bir alt küme olarak değerlendirdiğini ortaya koyuyor.

Yeni gelişen otomobil pazarında iOS ve Android’in paylarının birbirlerine çok yakın seyrettiği göz önüne alınınca bazı modellerde sadece CarPlay’in tercih edilmesi ilginç bir karar olarak değerlendiriliyor. Yüksek Bluetooth ses kalitesi, FLAC oynatma, SiriusXM desteği ve HD Radyo, Pioneer’in yeni ses sistemlerinin özellikleri arasında yer alıyor. HD Radyo’nun AVIC-5100NEX’te buunmadığını ayrıca belirtmekte fayda var.

Otomobil üreticileri son yıllarda klasik radyolardan araç içi bilgi ve eğlence sistemlerine geçiş yapsa da, Pioneer gibi üçüncü taraf üreticiler tarafından hazırlanan sistemlerin oluşturduğu pazar henüz yeterli genişliğe ulaşmış değil. CarPlay ve Android Auto ile birlikte işlerin değişmesi muhtemel gözükse de, otomobil üreticilerinin de yerel araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinde Apple veya Google’ın sistemlerinden biri için destek sunacağını untmamak gerekiyor. Pioneer’in yeni ürünleri önümüzdeki mart ayında ABD’de 700 ila 1400 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER