Teknoloji

Pinterest’e “satın al” butonu geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pinterest-250414

Gelir modellerini artırma yönünde çalışmalar yapan Pinterest’in şimdi de panolarına “satın al” butonu eklemeye hazırlandığı söyleniyor. Recode sitesinde yer alan habere göre, “satın al” butonu sayesinde kullanıcılar Pinterest’i terk etmeden panolara yerleştirilen ürünleri satın alabilecek. Böylelikle Pinterest bir sosyal ağ olmasının yanı sıra önemli bir çevrim içi ticaret platformuna dönüşecek. Recode’un kaynakları özelliğin üç ila altı ay arasında bir süre içinde aktif hâle gelmesini beklese de, sürecin biraz daha uzama veya “satın al” butonunun ilk etapta sadece belli bir kullanıcı grubuna dağıtılma ihtimalinin bulunduğunu belirttiler.

Pinterest üzerinden gerçekleşecek alışverişlerde ödeme işlemlerini Facebook ve Twitter’a da benzer hizmeti sunan Stripe’ın üstlenebileceği konuşuluyor. Hem Facebook hem de Twitter “satın al” butonunu test etmeye geçtiğimiz eylül ayında başlamıştı. Ancak Pinterest yapısı itibarıyla insanlara bir ürün satmaya en yakın sosyal ağ olduğu izlenimini veriyor. 70 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan platformun panolarında pek çok insanın ilgisini çekecek çok sayıda farklı ürüne rastlamak mümkün oluyor.

Pinterest’e 5 milyar dolar değer biçilirken servise günün birinde satın alma seçeneğinin eklenmesi ihtimali göz önünde bulundurulmuştu. Bu seçeneğin aktif hâle gelmesiyle birlikte Pinterest’in Amazon gibi e-ticaret devleriyle de rekabete girmesi muhtemel gözüküyor. Pinterest “satın al” butonuyla ilgili söylentilere dair bir açıklama yapmasa da, şirketin son aylarda pazarlama ve reklam faaliyetlerini geliştirme yönünde önemli adımlar attığı biliniyor. Son olarak “Uygulama İğneleri” adı verilen bir özelliği tanıtan Pinterest, kullanıcıların panolar üzerinden iPhone ve iPad uygulamaları indirmesini mümkün kılmıştı.

İLGİLİ HABERLER