Teknoloji

iPhone uygulamaları Pinterest panoları üzerinden indirilebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pinterest-itunes-app-store-120215

Apple mobil uygulama mağazası iTunes App Store’u daima en iyi uygulamaları ön plana çıkaracak şekilde düzenlemeye çalışsa da, kullanıcıların 1.4 milyon uygulama içinde aradıklarını bulması her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu süreci kolaylaştırma görevini ise sürpriz biçimde Pinterest üstleniyor. Uygulama İğneleri (App Pins) adını taşıyan yeni bir özelliği faaliyete sokan sosyal paylaşım sitesi, kullanıcıların favori uygulamalarını panolarına yerleştirmelerini ve diğer kullanıcıların da doğrudan pano üstünden bu uygulamaları indirmelerini mümkün kılıyor.

Örneğin ”Maraton İdmanı” isimli bir pano oluşturan kullanıcılar, diledikleri takdirde panolarına App Store’da beğendikleri fitness uygulamalarını da yerleştirebilecek. Uygulama İğneleri özelliği sayesinde panoya yerleştirilen fitness uygulaması iTunes App Store’u ziyaret etmeden indirilebilecek. Pinterest tarafından oluşturulan ”Personel Seçimi” panosuna şirket çalışanlarının favori uygulamaları şimdiden eklenirken, Apple da ”App Store” ismiyle özel bir Pinterest panosu oluşturarak çeşitli kategorilerden uygulamalar önermeye başladı.

App Store’da dolaşım için Pinterest’in bir alternatif olarak sunulması, özellikle Apple için önemli bir değişim anlamına geliyor. Şirket bugüne kadar favori uygulamalarını iTunes App Store içinde ön plana çıkarmayı tercih etmişti. Pinterest ise Apple ile yaptığı anlaşma sayesinde kendisine gelir sağlayacak yeni bir alan daha yaratmış oldu. Sosyal paylaşım sitesinin panolarının uygulamalarını ön plana çıkarmak isteyen yazılımcılardan yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER