Teknoloji

Pinterest yeni arama özelliğiyle görsellerde ilgi çeken unsurları bulmayı kolaylaştırıyor

pinterest-gorsel-arama-091115

İnternet sitesini ve mobil uygulamalarını güncelleyen Pinterest, kullanıcılarına görsel olarak içerik aramak için yeni bir yol sunuyor. Pinterest kullanıcıları, görselli bir paylaşımda dikkat çeken bir unsura rastladıklarında görselin sağ üst kısmında bulunan arama ikonuna tıklayarak benzer sonuçlara erişebiliyor. İkona tıkladıktan sonra görseldeki ilgi çekici unsuru çerçeve içine alan kullanıcılar, ekranın alt kısmında aynı unsuru veya benzerini barındıran diğer Pinterest paylaşımlarını görebiliyor.

Kullanıcılar karşılarına çıkan arama sonuçları arasında gösterilen etiketlere dokunarak filtreleme de yapabiliyor. Bu özellik sayesinde Pinterest eskisine kıyasla çok daha kuvvetli ve yetenekli bir görsel arama aracına dönüşüyor.

pinterest-gorsel-arama-091115-2

Pinterest görsel arama özelliğindeki güncelleme öncesinde de kullanıcılarına çeşitli yenilikler sunmuştu. Geçtiğimiz ay yerelleştirilmiş arama sonuçları göstermeye başlayan sosyal paylaşım sitesi, daha öncesinde de uluslararası otomatik tamamlama işlevini aktif hâle getirmişti.

Pinterest’in güçlendirilmiş görsel arama özelliğinin şirketin e-ticaret hamlelerine de olumlu yönde hizmet edebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Kısa süre öncesinde özel alışveriş bölümünü faaliyete geçiren Pinterest, iOS ve Android uygulamalarındaki paylaşımlara satın al butonu eklemişti.

Dağıtımına başlanan yeni görsel arama aracının kısa süre içinde Pinterest’in tüm masaüstü ve mobil kullanıcılarına ulaştırılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER