Teknoloji

PieMessage iMessage’ı Android’e getiriyor

piemessageApple, iMessage çözümüyle iOS işletim sistemli cihazları veya uyumlu OS X sürümlerine sahip bilgisayarları kullanarak kısa mesajla iletişim kurmayı mümkün kılıyor. Eric Chee tarafından geliştirilen “PieMessage” isimli proje ise Android üzerinden iMessage almayı ve göndermeyi mümkün kılıyor. Tam anlamıyla bir “hack” projesi olan yazılıma GitHub üzerinden erişilebiliyor.

Projenin işleyişi ise şu şekilde ilerliyor: Bir AppleScript, Mac’e düşen iMessage’ı otomatik olarak yakalıyor. Bir Java uygulaması yakalanan mesajları AppleScript’ten topluyor. Java sunucusu mesajı Java uygulamasından alarak internete servis ediyor ve özel bir Android mesajlaşma uygulaması aracılığıyla iMessage’lar telefon üzerinde görüntülenip yanıtlanabiliyor.

Bütün bu işlemlerin yapılabilmesi için bu işlemleri gerçekleştirmesi için ayarlanmış bir Mac’e ve statik bir IP adresine ya da Android APK’sını yeniden derlemek ve IP değiştirildiğinde her şeye yeniden başlamak gerekiyor. Ancak bu çözümün tamamen çalışması, zahmetlere değebileceğini gösteriyor.

PieMessage sisteminin işlemesinde bazı kısıtlamaların bulunduğunu da belirtmek gerekiyor. Örneğin, grup sohbetlerinde gelen mesajlar gösterilebilse de bu sohbetlere mesaj gönderilemeyecek. iMessage ile iletilen resimler de platform üzerinde gösterilemeyecek. PieMessage, şu an için sohbetlerde kişileri isimleri yerine telefon numaraları veya e-posta adresleriyle gösteriyor.

Apple’ın bu girişime karşı önleyici bir tavır takınıp takınmayacağı veya ilham alarak iMessage’ı resmi biçimde Android’e taşıyıp taşımayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER