Teknoloji

Picturelife: Fotoğraflarınızı hem yedekleyin hem düzenleyin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

picturelife-070714 (1024 x 684)

Akıllı telefonların  en sık kullanılan özellikleri arasında kamera ilk sırada geliyor. Artık akıllı telefonların kameralarıyla da yüksek kaliteli fotoğraflar çekilebiliyor. Çekilen fotoğrafların hızla düzenlenebilmesi ve farklı mecralarda paylaşılabilmesi de bu cihazların bir kamera olarak cazibesini artırıyor. Ancak cihaz sahipleri için ortada dikensiz bir gül bahçesinin olduğunu söylemek mümkün değil. Özellikle fotoğraf çekmeyi çok seven kullanıcılar sıklıkla depolama alanı problemleriyle karşılaşabiliyor. Bu problemler kimi zaman cihazın güncellemeleri almasına da engel olabiliyor. Bu problemlerin çözümü için pek çok depolama servisi göreve talip, ancak Picturelife işin odak noktasına fotoğrafları alması ve düzenleme seçenekleri sunmasıyla ön plana çıkıyor.

photolife-4

Picturelife ilk kez başlatıldığında uygulama öncelikli olarak fotoğraflara erişim için izin istiyor. Bu iznin verilmesinin ardından uygulama cihazdaki fotoğrafları analiz ediyor ve bu fotoğrafları tarih, mekan ve yüz gibi kategorilere göre sınıflandırıyor. Analizin tamamlanmasının ardından saptanan tarih, mekan ve yüz sayısı gibi bilgiler de kullanıcılarla paylaşılıyor.

photolife-3

Analizin ardından Picturelife kullanıcılarını Hatıralar ekranına yönlendiriyor. Bu bölümden etkin biçimde faydalanmak için bir Picturelife hesabına ihtiyaç duyuluyor. Picturelife hesabını oluştururken kullanıcılara iki yol sunuluyor. Ayrı bir Picturelife hesabı oluşturulabildiği gibi, Facebook bilgilerini kullanarak da Picturelife’a kayıt olunabiliyor.

photolife-11

Kayıt işleminin tamamlanmasının ardından Picturelife organizasyon özelliğinin üzerine saklama özelliğini ekliyor. Picturelife’a kaydolan herkese ömür boyu kullanabilecekleri 8 GB’lık depolama alanı ücretsiz olarak sunuluyor. Kullanıcılar bu alana cihazlarındaki fotoğrafları yükleyebildikleri gibi, farklı sosyal platformlardaki fotoğraflarını da bu alanda yedekleyebiliyor.

photolife-8

Yedekleme işlemi öncesinde kullanıcılara bu konudaki tercihleri soruluyor. Bu ayarlar paneli aracılığıyla fotoğraf veya videoların hangi bağlantı türünde yükleneceğine, arka planda yükleme işlemi yapılıp yapılamayacağına karar verilebiliyor. Aynı zamanda uygulamanın ayarlar bölümü hüviyetini taşıyan bu sekmede uygulamayla ilgili başka ayarlar da yapılabiliyor.

photolife-7

Fotoğraf yedekleme işleminin başlamasıyla birlikte kullanıcılar Picturelife Cloud sekmesini de görebiliyor. Bu sekmeyi görmek için önce ekranın sol üst kısmında yer alan liste ikonuna, ardından açılan çubukta bulunan bulut ikonuna dokunmak gerekiyor. Picturelife Cloud sekmesinde kullanıcılar o anda devam eden yedekleme işlemini durdurabiliyor veya yükleme sırasında değişiklik yapabiliyor.

photolife-9

Yükleme süreci devam ederken kullanıcılar uygulama içinde gezinmeyi sürdürülebiliyor. Picturelife’a yüklenen fotoğraflar ise yavaş yavaş uygulama içinde belirmeye başlıyor. Bu fotoğraflar tarih, mekan ve yüz gibi sınıflandırmaların dışında farklı kategoriler altında da görülebiliyor. Hatıralar sekmesinde Picturelife’a cihazdan ve sosyal medyadan eklenen fotoğraflar spesifik bir tarih seçerek görüntüleniyor. Ekran görüntüleri, uygulama içinde favorilere atılan fotoğraflar ve albümler için de farklı sekmeler bulunuyor.

photolife-6

Kullanıcılar Picturelife’a yükledikleri fotoğraflar içinde çeşitli düzenlemeler yapma imkanını da ellerinde bulunduruyor. Fotoğraflar üzerinde döndürme, kırpma, geliştirme gibi işlemler uygulayabildikleri gibi, fotoğraflara efekt de uygulayabiliyor. Picturelife içinde ücretsiz efektlere ek olarak, uygulama içi satın alma özelliğiyle kullanıma açık hâle gelen efekt paketleri de bulunuyor. Ücretli paketlerin her birine 4.29 TL fiyat biçilmiş. Picturelife üzerinden düzenlenen fotoğrafların orijinalini de yine bu platform üzerinde korumak mümkün.

photolife-1

Picturelife masaüstü desteği sayesinde bir mobil uygulamadan daha fazlası olduğunu da ortaya koyuyor. Masaüstü uygulamasını yükleyen kullanıcılar hem bilgisayarlarındaki fotoğrafları kolaylıkla buluta aktarabiliyor hem de mobil cihazlarından buluta aktardıkları fotoğrafları masaüstünde görebiliyor. Servisin ücretsiz olarak sunduğu 8 GB’lık alanı yeterli bulmayanlar ada çeşitli seçenekler sunuluyor. Bu paketlerin aylık ücretleri 5 ila 15 dolar arasında değişiyor, ancak ödemesini yıllık olarak yapanlara çeşitli avantajlar da sunuluyor.

photolife-5

Picturelife günümüzde akıllı telefon sahiplerinin en büyük sorunlarından biri olan depolama alanı konusunda imdada yetişmekle yetinmeyip fotoğrafların organizasyonuna ve elden geçirilmesine de yardımcı oluyor. Bu ekstra özellikleri sayesinde geleneksel depolama uygulamalarıdan daha farklı bir yerde konumlanan Picturelife, mobil ve masaüstünde etkin fotoğraf yönetimi peşinde olanların şans vermesi gereken bir servis.

İLGİLİ HABERLER