Teknoloji

Philips Quantum Dot ekranlı 4K TV’sini görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

philips-quantum-dot-4k-tv-010715

Televizyon üreticilerinin 4K çözünürlüğe ve kavisli ekranlara olan ilgisi nedeniyle Quantum Dot ekran teknolojisi pek gündeme gelmiyor. Renk hassasiyeti gibi faktörler göz önüne alındığında Quantum Dot pek çok kişi tarafından geleceğin ekran teknolojisi olarak niteleniyor. Bunun için teknolojinin çevre koruma kurumlarından onay alması da önem taşıyor. Şu an için Quantum Dot ekranlar, özellikle de söz konusu teknolojiyi barındıran televizyonlar, daha iyi renk hassasiyeti sunan nadir cihazlar olmayı sürdürüyor. Bu da QD Vision’ın Color IQ Quantum Dot teknolojisine sahip 55 inç Philips 55PUF6850/T3 4K TV, türünün sayılı örneklerinden olma özelliği taşıyor.

Quantum Dot teknolojisinin OLED, 4K veya kavisli ekranlar kadar fazla konuşulmamasının altında ise çeşitli nedenler bulunuyor. Söz konusu teknolojiyi anlamanın zorluğu da bu nedenler arasında üst sırada yer alıyor. Quantum Dot ekranları temelde yarı iletken nanokristaller barındıran LCD ekranlar olarak tanımlamak mümkün. LCD ekranları arkadan aydınlatan normal LED ampülleriyle karşılaştırıldığında kuantum noktaları ışığı çok daha hızlı biçimde yayıyor.

Quantum Dot teknolojisi güncel olsa da, bu durum tamamen yeni olduğu anlamına gelmiyor. LG kendi Quantum Dot teknolojisini geçtiğimiz yılın sonlarında gözler önüne çıkarmıştı. Philips ise bundan birkaç hafta önce Quantum Dot teknolojisi sayesinde 27 inç monitöründe yüzde 99 oranında Adobe RGB desteği sunmayı başarmıştı.

55PUF6850/T3, Philips’in Quantum Dot teknolojisine sahip ilk 4K TV’si olma özelliğini taşıyor. Pek çok Quantum Dot kullanıcısı gibi, Philips de teknolojinin yerleştirilmesi için QD Vision ile işbirliğine gitti. Philips’in yeni 4K TV’sinin önümüzdeki hafta Çin’de satışa sunulması bekleniyor. Ürünün satış fiyatı ise henüz açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER