Teknoloji

Philips OLED TV 901F OLED ile Ambilight teknolojilerini buluşturuyor

Philips OLED TV

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1472737704174{margin-top: -20px !important;}”][vc_column_text]

Philips OLED TV
Philips OLED TV

Philips IFA 2016’da ilk OLED TV’si 55 inç 901F modelini sergiliyor. OLED ile Ambilight teknolojilerini birleştiren bu yeni televizyonda Philips, OLED’in kendine özgü teknik özelliklerinin Perfect Pixel Ultra HD ile mükemmel bir uyum sağladığının altını çiziyor. Bu sayede siyah tonları, kontrast ve hareketli görüntüler kenardan-aydınlatmalı LED/LCD ekranlara kıyasla daha üstün performansa kavuşuyor.

OLED televizyonlar ışık saçan ve gerektiğinde tamamen karartılabilen pikselleri sayesinde arka fondaki ışığın devamlı aktif olması sorununu ortadan kaldırıyor. Bu şekilde daha derin ve koyu siyah tonları yakalamak ve çok yüksek kontrast oranı ile gölgeleri daha net kılmak mümkün oluyor. Philips, daha saf siyah tonlar üretebilme özelliği olan OLED televizyonların 901F ile daha gerçek ve canlı renkler ile muazzam genişlikte bir renk gamına kavuştuğuna dikkat çekiyor.

Öte yandan OLED televizyonlar kenardan aydınlatmalı LCD televizyonlara kıyasla çok daha geniş bir izleme açısı ve izleyici nerede oturursa oturursun, çok daha üstün parlaklık, renk ve kontrast sunuyor. Hareketli görüntü kalitesi de yüksek seviyede. LED bazlı televizyonlara kıyasla 100 kat daha hızlı işlem kapasitesine sahip OLED televizyonlar, ister spor karşılaşmaları, ister aksiyon filmleri olsun, görüntülerin her an keskin ve net kalmasını sağlıyor.

OLED teknolojisi ve Philips Perfect Pixel Ultra HD işlemcisinin uyumu sayesinde TV pazarına, 3800 ppi gibi yüksek bir güç görüntü performans endeksine sahip, yeni bir görüntü kalite standardı geliyor.

Perfect Pixel Ultra HD İşlemcisi, 4 milyar piksel gibi yüksek bir performans sayesinde devamlı olarak her bir pikselin keskinlik ve parlaklığını ayarlıyor, ince hatları ve derin detayları gözler önüne seriyor. İşlemci aynı zamanda, sahip olduğu Ultra Resolution özelliği sayesinde tüm kaynakları dönüştürüp yükselterek daha rafine Ultra HD görüntülere çevirebiliyor.

Perfect Contrast sistemi sayesinde kontrast kalitesi de artıyor. OLED panellerin geniş renk gamı ve Philips’in 17-bit renk güçlendiricili, akıllı renk işlemcisine sahip Perfect Color sistemi ile 2.250 trilyon renk ekranda canlandırılıyor. Keskin ve temiz beyaz tonları ve gerçekçi ten renkleri bu sayede ekrana yansıyor.

OLED panellerin hızı ve Philips’in Perfect Natural görüntü teknolojisi sayesinde hareketli görüntülerin keskinliğinde de yeni bir standart yakalanıyor. Perfect Natural teknolojisi, 4 milyar piksellik işlem gücü ile yaptığı interpolasyonları kullanarak gerektiğinde ek kareler yerleştiriyor; en hızlı Ultra HD görüntüler bile ekrana hem akıcı, hem de keskin hatlarla yansıyor.

Philips OLED TV
Philips OLED TV

901F’nin 540 Nit maksimum-ışık performansı, geniş renk gamı ve Perfect Pixel Ultra HD işlemcisi OLED televizyonunun Philips HDR Perfect standardına ulaşan ilk ürün olmasını sağlıyor.

OLED ekranın ince çerçevesi, üç-taraflı Ambilight teknolojisine hatasız bir geçiş sağlayarak televizyonun olağanüstü renk canlılığı ve çok yüksek renk kontrast oranını, şu ana kadar OLED televizyonlarda göremediğimiz, sürükleyici bir izleme keyfine dönüştürüyor.

901F’nin özellikleri arasında 6.1 yüksek kaliteli 30W ses sistemi de bulunuyor. Sistem ön tarafa bakan ve ince entegre alüminyum ses barı içerisinde yer alan altı adet güçlendirici içeriyor. Bu sayede orta ve yüksek tonlarda olağanüstü detay ve netlik yaklanırken, arka tarafa bakan ve entegre bass porta sahip bir Triple Ring hoparlör, derin ve daha güçlü bir bass performansı sunuyor.

Philips, 2016 OLED TV’nin Philips’in tasarımdaki iki önemli önceliğini yansıtacak şekilde tasarlandığına dikkat çekiyor: “Görünür Hafiflik” ve Avrupa sanat tarzı.

“Görünür Hafiflik” OLED panelinin boyutları, kusursuz şekilde montajı ve fevkalade ince çerçeve ile ön plana çıkıyor ve televizyonun sahip olduğu en son teknoloji hakkında bir fikir veriyor. Kromdan imal edilmiş zarif ayaklık ise televizyonun bir sehpa üzerine oturtulunca adeta havada duruyor izlenimi vermesini sağlıyor. Boyutlarındaki uyuma ilave olarak şık materyaller, Avrupa tarzı yüksek kaliteli işçiliği temsil ediyor ve 901F in sadece performansıyla değil görünümü ile de göz doldurmasını sağlıyor.

Öte yandan 901F, Android TV işletim sistemiyle çalışıyor ve Google sertifikası taşıyor. Bu sayede Google Play Store’da yer alan TV-odaklı bütün uygulamaları kullanıma sunan televizyon, Philips Smart TV ile de uyumlu. Dört çekirdekli işlemci kullanım kolaylığı ve hızlı navigasyon sağlarken, QWERTY klavyeye sahip uzaktan kumanda, dokunmatik yüzey ve ses tanıma özelliklerini de sunuyor.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1472737727652{border-left-width: 10px !important;}”][td_block_7 custom_title=”IFA 2016 HABERLERİ” custom_url=”http://www.teknoblog.com/ifa-2016/” header_text_color=”#ffffff” header_color=”#f04a0a” tag_slug=”ifa 2016″][/vc_column][/vc_row]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER