Teknoloji

Philips Hue Siri ile sesle kontrol desteği kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

philips-hue-bridge-2-0-051015

Philips’in aylardır ön gösterimini yaptığı HomeKit destekli Hue Bridge yurt dışında piyasaya sunuluyor. Yaklaşık 60 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan Bridge 2.0 aygıtı kullanıcılara mevcut ve gelecekte çıkacak Hue ampullerini ve lambalarını Siri’yi kullanarak kontrol etmeyi sağlıyor. Bu noktada güncellenen Hue uygulamasının payını da unutmamak gerekiyor.

Siri işlevi Hue uygulamasının Ayarlar bölümü içinde açılabiliyor, böylelikle Hue sahipleri sesli komutlarla odaların aydınlatmasını değiştirebiliyor, termostatın sıcaklığını ayarlayabiliyor veya kapıları kilitleyebiliyor.

Hue kullanıcıları “uyanma modu” veya “gece modu” gibi sık kullanılan durumlar için çeşitli konfigürasyonlar kaydedebiliyor. Ancak HomeKit entegrasyonu sayesinde hareket hâlindeyken de ince ayarlamalar yapmak mümkün oluyor. Örneğin bir kullanıcı Siri’ye oda aydınlatmasını yüzde 30 kısmasını söyleyebiliyor.

Mevcut Hue kullanıcıları yeni Bridge cihazına geçiş yaparak en fazla 50 adet lambayı kontrol edebilirler. Yeni kullanıcılar 200 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip başlangıç kitine sahip olarak hem yeni Bridge cihazına hem de üç adet A19 Hue ampulünü hemen kullanmaya başlayabilirler.

İLGİLİ HABERLER