Teknoloji

Philips Hue hareket sensörü ışıkları otomatik olarak açıyor

philips hue

philips huePhilips Hue serisi hareket sensörüne sahip akıllı aydınlatma cihazlarıyla daha da zenginleşiyor. Yeni hareket sensörü sayesinde, siz sensörün önünden geçtiğiniz anda Hue lambalarınız yanmaya başlıyor.

Philips’in hareket sensörünün farkı pille çalışması. Böylelikle evinizde; koridorun köşesi, banyo veya garaj gibi yerlere rahatlıkla yerleştirmeniz mümkün oluyor. Philips, cihazın iki AAA pille iki ile üç yıl arasında çalışabileceğine dikkat çekiyor. Sensörün yaklaşık 40 dolarlık bir yurt dışı satış fiyatı bulunuyor.

Hareket sensörü Hue Bridge’e bağlanıyor ve Philips Hue lambaya gerekli komutu gönderiyor. Ayrıca gece olup olmadığını da algılayarak ışıkların gün içinde kapalı kalmasını da sağlıyor. Hue uygulamasından özel bir sahne seçebilir ve onu sensör ile eşleştirebilirsiniz.

Philips Hue uygulamasının konfigürasyon ekranlarına bakıldığında, hareket sensörünün de yüksek oranda konfigüre edilebildiği görülüyor. Gece ve gündüz için farklı görünümler belirleyebilir, gün ışığı zaman aralıklarını ayarlayabilir veya hareket algılama hassasiyetini farklı seviyelerde seçebilirsiniz.

philips hueCihazın arkası mıknatıslı ve görüş açısını yatayda ve dikeyde 30 dereceye kadar ayarlamak mümkün oluyor. Bu basit cihaz, ışıkları telefonla kapatıp açmak istemediğiniz zamanlarda işinize fazlasıyla yarayacaktır.

Bu arada Philips, iki farklı formda ve farklı beyaz ışık seviyelerine sahip “White Ambiance” ampüller de çıkardı. Banyo veya koridor gibi ortamlarda ucuz lambaların kullanıldığını düşünecek olursak, BR30 ve GU10 da banyo aynasının hemen üstünde fazlasıyla işlevsel olacaktır.

“White and Color Ambiance” A19 ampüller de daha zengin renkler sunan yeni bir güncelleme aldı. LED’ler ile mavi ve yeşil renkleri yaymak zordur. Gelen küçük güncellemeyle birlikte Philips mavi ve yeşil tonlar için renk spektrumunu genişletiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER