Teknoloji

Lightning uyumlu ilk kulaklıklar Apple yerine Philips’ten geldi

philips-fidelio-m2l-100914

Philips Apple’ın Lightning portuyla uyumlu kulaklık duyurusunu gerçekleştiren ilk şirket oldu. Pocket-lint sitesinin haberine göre şirketin Fideli M2L kulaklıkları Apple’ın Lightning portunu kullanarak iPhone’un dahili DAC dijital analog dönüştürücüsünü atlıyor ve kendi bünyesindeki DAC ve amplifikatörü kullanarak 24-bit yüksek çözünürlüklü ses deneyimini yaşatıyor.

Apple’ın bu yılın başlarında “Made for iPhone” programına sessiz sedasız şekilde Lightning portu üzerinden iOS cihazlarına bağlanan kulaklıkları da eklediği söylenmişti. Philips Fidelio M2L bu avantajdan yararlanan ve iOS cihazına doğrudan dijital bağlantı sağlayan ilk ürün oldu.

Philips Fidelio M2L önümüzdeki aralık ayında 250 avro fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. Aslında Lightning portuyla uyumlu kulaklıkları ilk olarak Apple’ın sahibi olduğu Beats’ten beklerdik, ancak Philips Fidelio M2L’yi çıkararak hem ilk unvanını elde etmiş, hem de herkese sürpriz yapmış oldu.

Apple’ın Made for iPhone nitelikleri arasında Fidelio M2L gibi Lightning kulaklıkların Apple cihazından güç alması ve hatta harici güç kaynağı aracılığıyla bu cihazlara güç sağlaması da bulunuyor. Böylelikle kullanıcılar bir yandan cihazlarını şarj ederken bir yandan da müzik dinleyebiliyor. Ayrıca bu tür kulaklıklar yardımcı uygulamaları doğrudan açma veya onlarla etkileşim kurma, ayrıca ses kontrolü ve şarkı atlama gibi standart özellikler de sunuyor. Ne var ki, Philips’in sıraladığı özellikler arasında bu tarz bir unsur görülmüyor.

İLGİLİ HABERLER