Teknoloji

Nazi görüntüleri PewDiePie için pahalıya patladı

pewdiepie youtube

pewdiepie naziYouTube’un en büyük yıldızlarından biri olan PewDiePie, daima tartışmalı olarak nitelenen konularla yakın temas içinde oldu. Ancak en son teması, YouTube yıldızı için pek de hayırlı olmamış gibi görünüyor. PewDiePie Nazi göndermelerinde ve anti-Semitik mizahında dozu kaçırdığı için kurumsal iş ortaklarını kaybediyor. Disney’in PewDiePie ile olan bağlarını kopardığını açıklamasının ardından YouTube da en ünlü yüzüyle olan iş ilişkisinin sona erdiğini duyurdu.

PewDiePie, YouTube’un ücretli abonelik servisi için hazırladığı “Scare PewDiePie” (PewDiePie’ı Korkut) isimli şovunun ikinci sezon bölümlerini yayınlamak üzereydi. Ancak YouTube tarafından yapılan açıklamada şovun yayınlanmasının iptal edildiği belirtildi. PewDiePie, daha büyük ve pazarlanabilir içerik oluşturucularının dahil edildiği Google Preferred isimli reklam programından da çıkarıldı. Özellikle bu kararın PewDiePie’ın kazancına belirgin bir etki yapması öngörülüyor. Preferred programındaki içerik sahipleri, reklamlar üzerinden standart kullanıcılara kıyasla daha fazla para kazanıyor.

PewDiePie kanalını veya ya sayıları 50 milyonu aşan abonelerini kaybetmeyecek. Standart reklamlar da PewDiePie’a para kazandıracak. Ancak YouTube, tartışmaları başlatan videolardaki reklamları kaldırdı ve bu videoları izleyecek meraklı gözlerin PewDiePie’a kazanç sağlamasını engellemiş oldu.

PewDiePie Nazi görüntüleri içeren bazı videoları kaldırdı

Video paylaşım sitesinin bundan sonraki dönemde PewDiePie tarafından yayınlanacak videoları daha yakından takibe alması muhtemel görünüyor. PewDiePie, tartışmalara yol açan videolardan üç tanesini kanalından kaldırdı.

İLGİLİ HABERLER