Eğlence

Periscope videoları tweet ile birlikte başka sitelere gömülebiliyor

periscope videolariPeriscope’un canlı video seçeneğinde eksik olan önemli noktalardan birisi, video akışlarının ve arşivlenen yayınların başka sitelere “gömme” yoluyla yerleştirilememesiydi. Twitter’ın canlı yayın çözümü, sonunda bu eksikliği kapatmak için harekete geçti. Artık Periscope videoları bir tweet aracılığıyla başka sitelere gömülebiliyor. Böylelikle canlı yayınları başka platformlar üzerinden paylaşmak da mümkün hâle geliyor.

Periscope’un sunduğu yenilikler sadece videoların tweet eşliğinde gömülebilmesiyle sınırlı kalmıyor. Uygulamaya Highlights adında yeni bir özellik daha eklendi. Periscope bu özellik çerçevesinde yayının fragman tadında bir videosunu hazırlıyor. Uygulama yayının önemli anlarını seçebilmek için çeşitli sinyallerden faydalanıyor. Şirket bu sürecin zaman içinde iyileşeceğinin altını çizmeyi de ihmal etmiyor.

Periscope videoları otomatik olarak oynatılacak

Periscope’un yeni özelliklerinden birisi de otomatik oynatma oluyor. İzle sekmesine veya küresel akışa geçildiğinde videolar, tıpkı Instagram’ın video akışında olduğu gibi otomatik olarak başlatılacak. Otomatik oynatma özelliği ilk etapta Android uygulamasında sunulacak olsa da, yakında iOS’e de gelecek. Highlights ise birkaç gün içinde Periscope’un her iki uygulamasında da kullanıcıların karşısına çıkacak.

İLGİLİ HABERLER