Eğlence

Periscope tekrar yayınlarında ileri ve geri sarma özelliği Android’de

periscope
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

periscope-logo-mavi-240615

Canlı yayınlar Periscope deneyiminin kalbinde yer almakla birlikte, Twitter’ın sahip olduğu video uygulaması canlı yayını zamanında kaçıranlar için de daha iyi bir yeniden oynatma deneyimi sunmak için çeşitli adımlar atıyor.

Twitter Periscope kullanıcılarının en fazla talep ettiği özelliklerden bir tanesi olan canlı yayın tekrarlarını ileri veya geris arma yeteneğini ekledi. Android uygulamasında canlı yayın tekrarı oynatılırken parmağınızı ekrana bastırdığınızda yayın penceresi küçültülüyor ve bir zaman çizgisi ekranda beliriyor. Parmağınız ekranda basılı haldeyken ileri veya geri oynatarak canlı yayında istediğiniz zamana atlayabilirsiniz.

Periscope canlı yayınlarını web’den tekrar izleyenler de zaman çubuğunda istedikleri noktaya tıklatarak yayının o noktaya atlamasını sağlayabiliyor.

Henüz iOS uygulamasına gelmeyen canlı yayın tekrarlarında ileri veya geri sarma özelliği platformun bazı sevilmeyen yanlarını aşmayı sağlamakta yardımcı oluyor. Canlı yayın tekrarlarının ilk 20 saniyesi genellikle sıkıcı oluyor, canlı yayın yapan kişi ya kamerasını düzgün şekilde ayarlamaya çalışıyor, ya da canlı yayına hatırı sayılır miktarda kişinin gelmesi için biraz bekliyor. Tekrar izleyicileri bu sıkıcı bölümü istedikleri gibi atlatma şansına sahip olacak.

Periscope canlı yayın tekrarlarında ileri ve geri sarma özelliği Android ve web kullanıcılarına sunuldu. iOS uygulamasına da en erken gelecek hafta içinde gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER