Manşetler

Periscope ilk 10 gününde 1 milyon kullanıcıya ulaştı

periscope-260315

Twitter, geçtiğimiz çeyreğin sonlarında yayınladığı canlı yayın uygulaması Periscope’un ilk performansına dair bazı rakamları paylaştı. Mikro blog servisinin CEO’su Dick Costolo, yayınlanmasının ardından 10 gün içinde 1 milyon kişinin Periscope’a katıldığını belirtti. Söz konusu rakam Twitter’ın 302 milyonluk aktif kullanıcı tabanında küçük bir yüzdeyi temsil etse de, internet kullanıcılarının canlı yayına olan ilgisinin hızla arttığını gösteriyor.

Periscope’un en önemli rakibi konumundaki Meerkat yola erken çıkarak ilgi ve yatırım toplamayı başarsa da, sıkı Twitter entegrasyonu ve daha parlak bir ürün olması nedeniyle Periscope, daha büyük bir sansasyon yaratmış durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Periscope: Akıllı telefonunuzla canlı yayına başlayın

Periscope’un büyümesini devam ettirip ettirmeyeceği ve uygulamaların kullanıcılar adına bir alışkanlığa dönüşüp dönüşmeyeceği gibi sorulara halen yanıt verilmiş değil. Ancak bu belirsizlik, videonun Twitter adına bir öncelik olmayı sürdüreceği gerçeğini etkilemiyor. Twitter CEO’su Dick Costolo, şirketin yerel video formları konusunda istekli olduğunu ve Periscope ile Vine’ın da söz konusu alanın içinde bulunduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER