Teknoloji

Pebble yeni nesil saatleri için webOS TV’nin arkasındaki isimleri transfer etti

pebble-smartwatch-140613

Android Wear saatlerin yurt dışında piyasaya çıkmaya başladığı ve Apple’ın akıllı saatinin beklendiği bir ortamda, akıllı saat pazarına daha önce giren oyunculardan olan Pebble rekabete girmekten geri durmayacak gibi görünüyor.

Şirket ürün ve kullanıcı arayüzü biriminin başına Itai Vonshak’ı, tasarımın başına da Liron Damir’i getirdiğini duyurdu. Vonshak ve Damir Pebble’a gelmeden önce LG’de çalışıyor, burada webOS TV’nin kullanıcı arayüzü ve tasarımının geliştirilmesi için çalışmalarda bulunuyorlardı. Bundan önce de, HP’de webOS’in tasarımıyla ilgili olarak görev yapıyorlardı.

The Verge sitesi Vonshak ile konuyla ilgili olarak kısa bir görüşme gerçekleştirmiş. Vonshak, Pebble’ın bir yandan ürüne yoğun şekilde odaklanmak niyetindeyken bir yandan da açıklık ruhu içerdiğini ve bunun da webOS kökenleri için çekici olduğunu kaydetmiş. Pebble, giyilebilir ürünler pazarının akıllı telefon pazarına benzemeyeceğini, iOS ve Android’in burada da hakimiyet kurmayacağını düşünerek oyununu oynuyor. Tabii ki, şirketi zorlu bir mücadele bekliyor.

İLGİLİ HABERLER