Teknoloji

Pebble Time ile iPhone’a gelen mesajlar yanıtlanabilecek

pebble-time-100915-1

Pebble Time akıllı saat serisindeki sesle kontrol özelliklerini geliştiren Pebble, iPhone kullanıcılarının gelen mesajları bilekleri üzerinden yanıtlamalarını mümkün kılıyor. Kullanıcılar cevaplarını akıllı saate sesli olarak yazdırabiliyor veya önceden hazırlanmış mesaj taslakları arasından seçim yapabiliyor. Android akıllı telefon sahiplerinin bir süredir söz konusu Pebble Time özelliğinden faydalanabildiğini belirtmek gerekiyor.

Buna ek olarak, iOS’in üçüncü taraf uygulamalarına getirdiği kısıtlamalar nedeniyle Pebble Time’ın mesajlara Apple Watch gibi ulaşması mümkün olmuyor. Dolayısıyla Pebble’ın çözümü mobil operatör aracılığıyla hayata geçirilebiliyor. Halihazırda sadece Amerikan mobil operatör AT&T’nin abonesi olan iPhone sahipleri bu imkandan faydalanabiliyor.

Özellik operatör destekli olduğu için, Pebble Time ile gönderilen mesajlar iPhone’da görüntülenemiyor. iMessage’lara verilen yanıtların da SMS olarak iletilebildiğini belirtmek gerekiyor. Grup mesajları da destek kapsamında yer almıyor. Pebble’dan yapılan açıklamada özelliğin çapını genişletmek için başka mobil operatörlerle de görüşüldüğü ifade edildi.

Pebble’un sunduğu yeni özellik, iPhone ile birlikte kullanılabilen Apple Watch dışındaki akıllı saatlerin en önemli eksikliklerinden birinin ortadan kaldırılabileceğini göstermesi açısından önem taşıyor. Pebble Time, Time Steel ve Time Round modellerini kapsayan destekten AT&T abonesi iPhone sahipleri bugün itibarıyla faydalanabilecek.

İLGİLİ HABERLER