Teknoloji

PayPal Windows Phone ve BlackBerry uygulamalarını sonlandırıyor

paypal kripto para ödeme pinterest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

paypal windows phonePayPal desteklediği mobil platformların sayısında indirime gidiyor. Sadece iOS ve Android uygulamalarının varlığını sürdürecek olan şirket, 30 Haziran itibarıyla Windows Phone, BlackBerry ve Amazon Fire OS uygulamalarını sonlandıracağını açıkladı.

Windows Phone ve BlackBerry uygulamaları için bu tarz kararlar, son zamanlarda daha sık alınıyor. Ancak PayPal’in Amazon Fire OS için hazırladığı uygulamayı da sonlandırma kararı alması kulağa biraz ilginç geliyor. PayPal’den karara ilişkin detaylı bir açıklama gelmezken, bu kararın iOS ve Android uygulamalarının daha iyiye gitmesini sağlayacağı belirtildi.

PayPal’in tüketici ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Joanna Lambert, PayPal Windows Phone, BlackBerry ve Amazon uygulamalarını sonlandırma kararını kolay almadıklarını; ancak bunun eldeki kaynaklarla müşteriler için en iyi deneyimi yaratma amacıyla varılan bir nokta olduğunu ifade etti.

PayPal söz konusu platformlardan birini kullananların hesap yönetimi ve para transferi gibi işlemler için mobil web sitesini kullanabileceğinin altını vakit kaybetmeden çizdi. BlackBerry kullanıcıları, BBM üzerinden PayPal üzerinden arkadaşlarına para gönderebiliyor. Windows tarafında ise Outlook.com kullanıcıları PayPal eklentisiyle arkadaşlarına para transferi gerçekleştirebiliyor.

Lambert, mobil cihaz sağlayıcılarıyla işbirliği içinde hareket etmeyi sürdüreceklerini ve bu süreçte müşterilerinin yaşayabilecekleri problemlerden ötürü şimdiden özür dilediklerini ifade etti. PayPal sadece iki uygulamaya odaklanmanın mobil deneyimlerini yenilemek ve müşterilere en iyi yolları sunmak için gerekli alanı sağlayacağını belirtti.

İLGİLİ HABERLER