Teknoloji

PayPal Apple Pay’e rakip olmak için mobil cüzdan üreticisi Paydiant’ı satın aldı

paypal-logo-271113

PayPal, Apple Pay ile daha büyük çapta bir mücadeleye girmeye hazırlanıyor. Bunun için Subway, Capital One ve perakendeciler konsorsiyumu MCX tarafından kullanılan mobil cüzdan teknolojisini geliştiren Paydiant’ı satın alan PayPal; ABD’nin önemli perakende zincirlerinde kullanılan mobil ödeme teknolojisinin sahibi oldu. Recode sitesinde yer alan habere göre, Paydiant için PayPal 280 milyon dolar civarında bir rakam ödedi.

Paydiant’ın teknolojisi sayesinde mağazalar kendi uygulamalarına mobil ödeme çözümleri, sadakat kartları ve özel teklifler yerleştirebiliyor. Hangi servislerin eklenebileceği ve bu servislerin NFC ile mi yoksa QR koduyla mı işleyeceği konusundaki karar da yine mağazalar tarafından alınabiliyor. Böylelikle mağazalara müşterilerine en uygun hizmetleri seçme imkanı sağlanıyor.

Müşterilerin sonuçtan memnun kalıp kalmayacağı konusunda bir şey söylemek mümkün olmasa da, mağazaların Apple Pay’e karşı bir alternatif arayışı içinde olduğu biliniyor. Paydiant da bu alternatif arayışına doğrudan karşılık veriyor.

Paydiant’ın PayPal’e satış sürecinin mart ayının sonlarında veya nisan ayı içinde tamamlanması bekleniyor. Bu satın almayla birlikte PayPal, kendisini mobil ödeme sektöründe öncelikli bir pozisyona yerleştiriyor ve 2013’teki Braintree satın almasıyla oluşturduğu temelin üstüne koyuyor. Paydiant’ın PayPal’e istediklerini verip vermeyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER