Teknoloji

PayPal: En azından iCloud değiliz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

paypal-170914

Apple geçtiğimiz hafta duyurduğu ödeme sistemi Apple Pay ile mobil ödeme alanında PayPal ile de rakip olacak. Mobil ödeme sektöründe rekabetin kızışmasına az bir süre kala, PayPal da yeni bir reklam kampanyasıyla mevzilerini belirgin hâle getiriyor. Şirket yayınladığı reklamlarda ay başında yaşanan iCloud skandalına gönderme yapıyor ve kamuoyuna sanal ortamda yapacakları harcamaların PayPal ile güvence altında olduğu mesajını veriyor.

PayPal reklamında iCloud’a yüklenerek kullanıcılara güven mesajı verse de, kendi geçmişinde de güvenliğe ilişkin ciddi problemlerin yaşadığını göz ardı ediyor. Daha önce Minecraft geliştiricisi Notch’un hesabında 600 bin avro donduran şirket, gerekçe olarak büyük satış akışının şüpheli bir durum yaratmasını göstermişti. İlk etapta Notch’a durumun düzelmesinin haftalar süreceğini söyleyen PayPal, haberin yayınlanmasının ardından üç gün içinde hesabın üzerindeki kilidi kaldırmış, ancak şirketin satışların yüzde 5’lik kısmını rezervde tuttuğu iddia edilmişti.

Buna benzer daha bir çok olayla adı gündeme gelen PayPal’ın iCloud üzerinden Apple ve Apple Pay’e vurma çabasının ne kadar etkili olacağı ise Apple Pay’in kapsama alanının genişlemesiyle birlikte anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER