Teknoloji

Paperama: Kağıtlardan şekil elde etmeyi hedefleyen bir bulmaca oyunu

paperama-2

Uygulama mağazalarında yaratıcı oyunlar görmek son dönemlerde oldukça zorlaştı. Genellikle, aynı türden oyunlar farklı senaryolar sunarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Fakat bu yazıda tanıtacağımız Paperama, kâğıt katlama gibi mobil oyunlarda görmeye hiç alışık olmadığımız bir oyun türü olarak göze çarpıyor. Oyunda, birçok kullanıcının hayatının bir döneminde yer edinmiş olan, kâğıttan uçak ve gemi yapma faaliyeti daha da geliştirerek mobil oyun dünyasına uyarlanmış.

paperama-4

Artık çoğu kullanıcının alışık olduğu bölüm ve seviye teması Paperama’da da kendine yer edinmiş vaziyette. Kullanıcılardan başlangıçta onlara verilen kâğıtlardan basit şekiller yapması beklenirken bu durum ilerleyen bölümlerde oldukça zorlaşıyor. Yapılması hedeflenen için kullanıcılara kare şeklinde bir kâğıt veriliyor ve bu kâğıt içerisinde yapılması gereken şekil gözüküyor. Kullanıcılar da bu şekli kâğıdı katlayarak elde etmeye çalışıyorlar. Fakat kullanıcıların bunu yaparken kâğıdı en küçük düzeyde ziyan etmeye ve verilen katlama sayısını da geçmemeye çalışarak şekli elde etmesi gerekiyor. Aksi takdirde bölüm başarısız sayılıyor.

paperama-1

Kullanıcıların oyunu oynarken dikkat etmesi gereken ana unsur ise oldukça sabırlı olmaları söylenebilir. Çünkü bazen birçok katlama şekli yapılmasına rağmen istenen şekle ulaşılamıyor. Bazen de istenen şekle ulaşılsa bile kâğıdın büyük bir kısmı ziyan olduğu için bölüm başarısız sayılıyor. Ayrıca bu unsurların ilerleyen bölümlerde kullanıcıları bir hayli uğraştıracağı da söylenebilir. Fakat kullanıcılar bölümü geçmekte zorlandıkları takdirde “hint” adı verilen ipucu haklarıyla bölümdeki kâğıtlarını nasıl katlayacaklarına dair ipucu alabiliyor.

paperama-5

Paperama’nın, bulmaca türünde oyunları seven kullanıcıların beğeneceği tarzda bir oyun olduğu söylenebilir. Basit bir temele dayanan oyun; yine oldukça basit şekilde oynanışlığa sahip olsa da bir bulmaca oyunun sahip olması gerektiği gibi, kullanıcıların “geçilmez” olarak nitelendirdiği bölümlere de sahip. Ayrıca uygulamanın ücretsiz olmasına rağmen ara ara kullanıcıların karşısına çıkan reklamlara sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Fakat bu reklamların kullanıcı deneyimine olumsuz yönde etki yaptığı söylenemez.

İLGİLİ HABERLER