Eğlence

Panasonic’ten yeni full HD video kameralar: HM-TA1 ve HDC-SDX1 – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

panasonic-sdx1-13-galYapım aşamasında Flip video kameradan esinlenildiği belli olan Panasonic HM-TA1 modeli ve geleneksel bir tasarıma sahip HDC-SDX1 modelleri birbirlerinden oldukça farklı. Aradaki fiyat fiyatlara da yansımış. İlk modelin fiyatı ABD’de 169$ olarak belirlenmişken ikinci model ise 499$’lık fiyat etiketine sahip.

1080p video kaydı yapabilen TA1’de şaşırtıcı birşeylerin olduğu söylenemez, eğer Flip veya Kodak’ın ürettiği bu tarz kameralara aşinaysanız… Yine de, TA1 malzeme kalitesi ve kullanıcı dostu arayüzüyle dikkat çekiyor. Ayrıca Apple’ın 960 x 540 iFrame formatıyla kayıt yaparken USB web kamerası olarak da kullanılabiliyor. Panasonic’in dünyanın en hafif full HD AVCHD video kamera olarak tanıttığı HDC-SDX1 modelinde ise 2.7 inç’lik açılır LCD ekran yer alıyor. SDX1’de de TA1’deki gibi web kamerası olarak kullanılabilme ve iFrame format desteği gibi özelikler bulunuyor. Her iki model de depolama alanı olarak SD kartları kullanıyor. Tabii ki, SDX1 diğerine göre daha iyi bir görüntü kalitesi sunmalı, ayrıca optik görüntü sabitleyicili 23x zumu da TA1’in 4x’lik dijital zumunu rahatlıkla gölgede bırakıyor.

TA1 önümüzdeki ay, SDX1 ise Eylül ayında satışa çıkacak. İlgilenenler basın bülteni bağlantısını ve fotoğrafları aşağıda bulabilirler.

Galeri: Panasonic HM-TA1
[nggallery id=366]

Galeri: Panasonic HDC-SDX1
[nggallery id=365]

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER