BilimManşetler

Panasonic’ten çevre dostu yaklaşımlar – Galeri

panasonic-cevre-00001

Panasonic bir yandan elektronik ürünleriyle müşterilerine eğlencenin iyisini sunmaya çalışırken bir yandan da giderek daha hassas hâle gelen çevrenin korunmasına katkıda bulunacak adımlar atıyor. Şirketin TV veya ev eğlence sistemleri gibi ürünlerinde bu enerji tasarrufu daha fazla önem kazanıyor. Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenen ve bizim de yerinden takip ettiğimiz Panasonic Convention 2012‘de çevre için atılan yeşil adımları tanıma fırsatı bulduk.

Öncelikle TV’lerden başlayalım. Panasonic’in 2012 model LED LCD TV’leri, IPS LED teknolojisinin de yardımıyla A+ enerji verimliliği notu almayı başarıyor. Panasonic LCD TV’lerin enerji tüketimi 2010 modellerinden 2012 modellerine kadar yüzde 40’ın üzerinde bir azalma göstermiş. Plazma tarafındaysa yeni neoPlasma teknolojisi sayesinde aynı enerji tüketimiyle yüzde 30 daha parlak görüntü elde ediliyor.

Panasonic, Blu-ray oynatıcı modellerinde de Smart Eco Sensor adı verilen çevre dostu bir teknoloji kullanıyor. Bu teknolojinin yer aldığı Blu-ray oynatıcısı kullanılmadığı ve yakınına birisi gelmediği durumda Hızlı Başlat modu kapalı şekilde bekliyor. Böylelikle güç tüketimi iyice azaltılmış oluyor. Birisi Blu-ray oynatıcının yanına, onu açmak için yaklaştığında Hızlı Başlat modu açılıyor ve cihaz kullanıma hazır hâle getiriliyor. Smart Eco Sensor sayesinde cihazın kullanılmadığı durumda gereksiz yere enerji tüketmesi otomatik olarak önlenmiş oluyor.

Panasonic elektronik ürünlerinin kutulanmasında da çevreci yaklaşımını gösteriyor. Artık cihazların kutuları eskisine göre daha küçük tasarlanıyor. Bu hem daha az kağıdın tüketilmesi, hem de daha az kağıt atığının oluşmasını sağlıyor. Özellikle 2010 modellerinin kutularına bakıldığında ambalajların ne kadar küçüldüğü anlaşılıyor.

Galeri: Panasonic’ten Çevreyi Önemseyen ve Koruyan Yaklaşımlar
[nggallery id=840]

İLGİLİ HABERLER