Teknoloji

Panasonic’ten aynı anda hem fotoğraf hem de video çekebilen kompakt 3D makine: LUMIX DMC-3D1 – Galeri

panasonic-lumix-dmc-3d1-3Panasonic’in en yeni bas-çek dijital fotoğraf makinesi LUMIX DMC-3D1 resmiyet kazandı. Bu makine, adından da anlaşılacağı şekilde 3D fotoğraf ve video çekimi gerçekleştiriyor.

12 megapiksellik, 25 mm’lik ultra geniş açılı iki adet lens ve 4x optik zum desteği barındıran bu cihaz 8 megapiksellik 3D sabit fotoğraf ve 1920 x 1080/60i formatında 3D video kaydı gerçekleştirebiliyor. Öte yandan 12 megapiksele kadar 2D fotoğraf ve 1920 x 1080i full HD 2D video çekimi de yapabiliyor. İki boyutlu çekim durumunda her iki sensör de bağımsız olarak kullanılabiliyor, böylelikle fotoğraf ve video çekim işleri aynı anda yapılabiliyor.

Panasonic LUMIX DMC-3D1’in bu özelliği 3D fotoğraf çekimine ilgi duymayanları bile etkileyebilir. Aslında çeşitli dijital fotoğraf makineleri ve video kameraları fotoğraf ve video çekim işlemlerini aynı anda gerçekleştirebiliyor, ancak bu modellerin genelinde çekilen sabit görüntülerin normalden daha düşük çözünürlükte olduğunu, aynı zamanda zumlama, odaklama, pozlama, vb. ayarların video çekim ayarlarıyla aynı olmak zorunda olduğunu görüyoruz. Birbirinden bağımsız iki sensörün olması sayesinde Panasonic’in cihazı fotoğraf ve video çekimi için ayrı ayarlar kullanabiliyor.

Makinenin arkasında yer alan 2D/3D anahtarı sayesinde iki mod arasında geçiş yapılıyor. Panasonic’in dört çekirdekli Venus Engine işlemcisi de akıllı gürültü bastırma ve diğer işleme yetenekleriyle öne çıkıyor. Tam çözünürlükte, otomatik odaklama olmadan saniyede 8 çerçeve, otomatik odakla birlikte saniyede dört çerçevelik sürekli çekim yapabilen bu cihaz hem AVCHD hem de MP4 video formatlarını destekliyor. Tüm kontroller 3.5 inç’lik dokunmatik ekran üzerinden yapılıyor.

Panasonic’in LUMIX DMC-3D1’i aralık ayında yurtdışında 499.99$’dan satışa sunması bekleniyor.

Galeri: Panasonic LUMIX DMC-3D1
[nggallery id=730]

İlgili – Panasonic

İLGİLİ HABERLER