Teknoloji

Panasonic televizyonlarını Firefox OS ile güçlendirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

panasonic-tv-firefox-os

Panasonic’in televizyon yazılımlarını ”yetersiz” şeklinde nitelemek pek yanlış olmayacaktır. Donanım konusunda son derece iyi bir yerde duran Panasonic, hantal kullanıcı arayüzü nedeniyle arzuladığı satış rakamlarına ulaşamamıştı. Televizyon pazarında hakimiyet kurmak için iyi bir yazılımın önemini kavrayan Panasonic de, akıllı televizyonlarını Mozilla’nın mobil işletim sistemi Firefox OS ile güçlendirdi.

Akıllı televizyon pazarının diğer önemli oyuncularından LG webOS, Sony Android TV, Samsung ise Tizen ile televizyonlarının yazılımsal yönünü kuvvetlendirmişti. CES 2015 de televizyon pazarındaki yazılım mücadelesinin en somut gözlemlendiği alanlardan biri oldu. Panasonic’in Firefox OS işletim sistemli televizyonları da ilk kez CES 2015 kapsamında görücüye çıktı. Netflix, Amazon Video, YouTube, Hulu gibi uygulamaları barındıran Panasonic’in yeni televizyonları, büyük ikonları ve kullanışlı arayüzleriyle dikkat çekiyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde uygulamalara ek olarak, favori televizyon kanallarını da ana ekrana yerleştirebiliyor.

Panasonic’in akıllı televizyonlarında yıllardır çektiği yazılım sıkıntısını Firefox OS ile çözmesi muhtemel gözüküyor. Firefox OS’in bu pazarda webOS, Android TV ve Tizen gibi işletim sistemleriyle girdiği rekabette nasıl bir sonuç alacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER