Teknoloji

Panasonic dünyanın ilk ayrılabilir dizüstü bilgisayarı Toughbook CF-20’yi Türkiye’ye getiriyor

panasonic-CF-20-081215-1

Panasonic dünyanın tam dayanıklı ilk ayrılabilir dizüstü bilgisayarı Toughbook CF-20’nin Türkiye tanımını gerçekleştirdi. Toughbook CF-20 ile hareket hâlindeki çalışanlara tam dayanıklı bir dizüstü bilgisayar ve tüm kurumsla ihtiyaçları karşılama amacıyla altı farklı modda kullanım imkanı sunuluyor.

Kurumsal alanda en çok satılan ürünlerden bir tanesi olan Panasonic Toughbook CF-19’un temelleri üzerine inşa edilen Toughbook CF-20 çalışanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çeşitli kurumsla arayüzleri ve ek kişiselleştirme seçeneklerini barındırıyor.

Windows 10 Pro işletim sistemine sahip ilk tam dayanıklı Toughbook olma özelliğine sahip CF-20, aynı zamanda Panasonic Toughbook ürün gamının altıncı nesil Intel Core vPro işlemcili ilk üyesi de sayılıyor. Eldivenle kullanıma uygun dokunmatik ekran, özel amaçlar için üretilen Araç Montaj Haznesi ve Masaüstü Giriş Replikatörü ile Panasonic Toughbook CF-20 kullanışlı bir mobil kurumsal araç hâline dönüşüyor.

panasonic-CF-20-081215-2

Parlak güneş ışığından sağanak yağmura kadar açık havadaki tüm kullanım şartları düşünülerek tasarlanan Toughbook CF-20, 10,1 inç, 10 parmak kapasitif çoklu dokunmatik WUXGA ekrana (1920 x 1200 piksel) sahip. Dokunmatik ekranlarını eldiven takılı olduğu halde kullanmak durumunda olan çalışanlar için çok uygun şartlara sahip cihaz en yeni IPS Panel teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, sunduğu 800cd/m² parlaklık seviyesiyle dış mekânlarda çalışan tablet kullanıcıları için yepyeni seviyede bir görüntü kalitesi sunuyor. Tüm bunlara ek olarak, en yüksek seviyede dokunmatik ekran kesinliğine ihtiyaç duyan, zorlu hava koşulları altında yazma ve çizme işlemi yapmak isteyen kullanıcılar için IP55 Digitizer dijital kalem seçeneği de mevcut.

Panasonic Toughpad CF-20, gücünü yaşam ömrünün tamamında üstün performansı temin eden en yeni teknolojilerden alıyor. Intel Core  m5-6Y57 vPro işlemci teknolojili ürün (4MB önbellek, 1.1GHz ila 2.8 GHz arası, Intel Turbo Boost Teknolojisi), fansız tasarım,  Intel HD Graphics 515, 8GB RAM, 256GB SSD ve tam sürüm Windows 10 Pro işletim sistemi (Windows 7?ye düşürme seçeneğiyle birlikte) özellikleriyle sunuluyor.

Çalışma esnasında pil değiştirme becerisi sayesinde, kullanıcı Panasonic Toughbook CF-20’nin pilini çalışma esnasında bile değiştirebiliyor ve iş süreci boyunca çalışmalar kesintiye uğramıyor. Tablete güç sağlayan pilin yanı sıra opsiyonel bir pil de klavye haznesine yerleştirerek pil kapasitesini iki katına çıkarabiliyor. Tablet ile temel ünite arasındaki piller de çalışma esnasında değiştirilebiliyor.

Mobil çalışanların her daim işleri ile ilgilenebilmeleri için tasarlanan Toughbook CF-20, 2MP web kamerası, stereo mikrofonları ve 8MP arka kamerası ile bu ihtiyaçları karşılıyor. Ofise ve işgücü yönetim sistemlerine 4G LTE bağlantı seçeneğinin yanı sıra en yeni U-Blox 8 GPS navigasyon da opsiyonel seçenekler arasında yer alıyor.

Panasonic Toughbook CF-20, satışa sunulmasıyla birlikte, hem ofiste hem de ofis dışında mobil çalışan üretkenliğini en yüksek seviyeye çıkaracak bir dizi çevresel destek arabirimini de sunacak.

Cihazın ince tasarımı ve kişiselleştirilebilen araç montajı anten içerisinden geçme özelliği sayesinde araç içinde olabilecek en güçlü iletişim sinyalinin oluşmasını sağlıyor. Montaja uygun tasarım kullanıcılara cihaz araca bağlı olduğunda tam işlevsellik avantajı sağlıyor. Tablet, klavye ünitesi araç dock’una bağlı olduğunda cihazdan ayrılabiliyor. Cihaz, CF-20?nin güvenli kalması için depolama modunda kilitli halde bırakılabiliyor. GPS işlevine ve iş rotasına erişim durumunda da kilitlenebiliyor. 

Şık tasarımlı Masaüstü Port Replikatörü Panasonic Toughbook CF-20’nin yüksek performanslı bir masaüstü cihazı olarak da kullanılabilmesini sağlıyor. Dört yuvalı şarj ünitesi birden fazla pili şarj edebilme kapasitesiyle zaman da kazandırıyor. 

Panasonic Toughbook CF-20, magnezyumun yanı sıra IP65 ve MIL-STD 810G dereceli tasarımıyla hem geleneksel Toughbook tasarım mirasını devam ettiriyor hem de dış mekânda kullanım için daha da elverişli hale geliyor. Dizüstü modunda yalnızca 1,76kg ağırlığındaki bu en yeni Toughbook, her zamankinden daha mobil şartlara sahip. Ayrılabilen tablet ise yalnızca 950g ağırlığında. Bu türdeki bir cihazın standart 2kg’lık ağırlığının altında olmasıyla Toughbook CF-20 benzerlerinden ayrılıyor. Cihaz, önceki nesle kıyasla yüzde 16 oranında daha büyük olan tuşlarıyla kolay veri girişine de imkân tanıyor.

Altı farklı çalışma moduna sahip Panasonic Toughbook CF-20’nin çok çeşitli kurumsal kullanım alanları bulunuyor. Tablet, dizüstü bilgisayardan ayrılabiliyor. Cihaz, alışılmış bir dizüstü bilgisayar ve sunum modunda kullanılabiliyor. Dahili taşıma kulbunun kullanımıyla cihaz, duvara asılabiliyor ya da taşıma esnasında kullanıcının kolu üzerine sabitlenebiliyor. Araç modu ise cihazın hareket halindeki bir araçta tam işlevsellikle kullanılabilmesine imkân tanıyor. Cihazın hedeflediği sektörler ve profesyoneller arasında arasında sigorta, filo yönetimi, araç kiralama, saha çalışanları, bakım ve servis teknisyenleri, telekomünikasyon çalışanları, kamu kurumları, savunma sanayi ve acil servisler yer alıyor. Panasonic Toughbook dizüstü bilgisayarın çok yönlülüğünü ortaya çıkaran önemli bir etmen de, cihazın kapsamlı endüstriyel portları ve kullanıcıya maksimum esneklik sağlayan kişiselleştirme seçenekleri.

Panasonic Toughbook CF-20 standart üç yıllık garantisiyle Ocak 2016’dan itibaren satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER