Teknoloji

Panasonic Sanyo ve PEW şirketlerini 14.7 milyar TL karşılığında satın alıyor

Panasonic aynada kendisine baktığında görüntüsünü beğenmemiş olmalı ki daha fazla kas yapmaya karar vermiş. Şirket 500 milyar Japon yeni (8.7 milyar TL) tutarında bir parayı gözden çıkarıp Sanyo Electric ve Panasonic Electric Works şirketlerinin hisselerinin tamamını satın alıyor.

Panasonic’in neden Panasonic adlı başka bir şirketi parar verip aldığını biz de merak etmiyor değiliz. Toplam satın alma masrafının 14.7 milyar TL olması beklenirken, bu satın alma Panasonic’in 2012 için çizdiği çevre dostu teknoloji açılımı ve üç ayaklı operasyon paradigması stratejisinin temelini oluşturuyor. Osaka tabanı şirket geride bıraktığımız mâli çeyrekte 43.7 Japon yeni (761.3 milyon TL) kâr elde ederken, geçen sene aynı periyotta elde edilen 53 milyar Japon yeni (923 milyon TL) tutarındaki zarardan sonra şirketin performansının son bir yılda oldukça iyiye gittiği görülüyor.

Panasonic’in hisse senetlerinin değeri satın almaların açıklanmasından sonra yüzde 7.7 oranında değer kaybederken Sanyo hisseleri ise çıkışa geçti. Satın alma ayrıntılarının yer aldığı basın bültenini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni
İlgili – MarketWatch

İLGİLİ HABERLER