Teknoloji

Panasonic, Samsung, Sony ve XPAND evrensel 3D gözlükler için çalışmalarını sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Satın aldığınız 3D TV ile birlikte verilen üç boyutlu gözlüğü başka marka 3D TV’lerle kullanmanız mümkün değil. Ortada büyük bir uyumsuzluk söz konusu. Sektörün büyük oyuncuları Panasonic, Samsung, Sony, X6D Limited şirketleri geçmişte bir araya gelerek Full HD 3D Gözlük Girişimini başlatmış ve geliştirdikleri 3D ürünlerinin hepsinde rahatlıkla kullanılabilecek aktif 3D gözlükleri geliştirmek için adım atmıştı.

Girişim tarafından yayınlanan basın bültenine göre iki farklı tipte lisans dağıtılacak. Bu lisanslardan bir tanesi TV, projektör ve diğer görüntüleme cihazları için, diğeri de 3D gözlükler için verilecek. Şirketler belirli bir sayıda lisanslı Bluetooth ve kızılötesi tabanlı iletişim protokollerini kullanıp aktif 3D gözlüklerin ve 3D ekranların entegrasyonunu sağlayabilecek. Söz konusu lisanslar altında geliştirilen ürünlerin piyasaya çıkmadan önce bir onay prosedüründen geçmesi de gerekecek. Böylelikle girişimin diğer üyelerinin ürettiği ürünlerle uyumluluk garanti altına alınmış olacak.

Girişimin kurucuları, standartlaşmış bir aktif 3D gözlük teknolojisi oluşturma ve lisanslamanın sonunda müşterilerin, girişimin logosunu taşıyan herhangi bir 3D gözlüğü, yine girişimin logosunu taşıyan herhangi bir 3D cihazıyla kullanabilmesini umut ediyor.

İlgili – Full HD 3D Gözlük Girişimi

İLGİLİ HABERLER