Teknoloji

Panasonic Rulo temizlik robotu ulaşılmaz köşeleri bile temizliyor

panasonic-rulo-260115

Temizlik robotlarının son yılda şekil değiştirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Türün ilk örnekleri evdeki tüm kuytu köşeleri temizleyen havalı ve kalın silindirler gibi gözükürken, türün yeni örnekleri daha endüstriyel ve kutu tipi bir kasayla birlikte geliyor. Panasonic ise yeni temizlik robotuyla bu tasarım anlayışını biraz daha değiştirerek üçgen tipi kasaları görücüye çıkarıyor. Panasonic Rulo adını taşıyan robot, üçgen şeklindeki tasarımının da yardımıyla en ulaşılmaz köşeleri bile temizleyebiliyor.

Duvar köşeleri ve Panasonic Rulo’nun şekli birlikte değerlendirilince Panasonic Rulo’nun tasarımının sağlayacağı faydalar hemen görülebiliyor. Yuvarlak robotların giremeyeceği, kare veya dikdörtgen şeklindeki robotların ise manevra zorluğu yaşayacağı köşelere üçgen tasarımıyla Panasonic Rulo rahatlıkla görülebiliyor. Ancak Panasonic Rulo’nun köşelere ulaşmasında tasarım dışındaki unsurlar da rol oynuyor.

panasonic-rulo-2

Panasonic Rulo’nun üç köşesinin ikisinde dönen fırçalar bulunuyor. Bu fırçalar hem köşelere etkin biçimde ulaşıyor hem de diğer yüzeyleri temizliyor. Fırçalar pisliği robotun gövdesinde bulunan ana temizlik mekanizmasına doğru süpürüyor.

Karmaşık mekanizması ve garip şekline rağmen, Panasonic Rulo’nun 3 kilograma yakın bir ağırlığı bulunuyor. Çeşitli yüzeyleri temileyebilen Panasonic Rulo, sensörleri sayesinde 1 saate yakın bir süre boyunca bağımsız olarak çalışabiliyor. Kızılötesi ve ultrasonik sensörler ile Panasonic Rulo, karşısına çıkan engellere rağmen yolunu bulabiliyor veya duvarın arkasından da kontrol edilebiliyor.

Panasonic Rulo, Japonya’da önümüzdeki mart ayında 107 bin 780 yen (2150 TL) karşılığında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER