Teknoloji

Panasonic elektronik vizörlü Lumix TZ60’ta dokunmatik ekrana yer vermiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic TZ serisi fotoğraf makinelerine yenilerini eklemeyi sürdürüyor. Şirketin CES 2014 kapsamında tanıttığı Lumix TZ60 seriye ilk kez yerleşik elektronik vizörü getirirken, fiziki lens kontrol halkasıyla 30x’e kadar optik yakınlaştırma yapılabiliyor.

panasonic-lumix-tz60-070114

Selefi TZ40’a kıyasla merkez odak mesafesi yüzde 50 artan TZ60’ta yeni özellikler için dokunmatik ekranın feda edilmesi dikkat çekici bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. 110.6 x 64.3 x 34.4 mm. boyutlarındaki TZ60’ın serinin diğer ürünlerine göre çok daha az geniş olduğu görülüyor.

TZ60’ta yeni lensle birlikte Hybrid OIS+ adı verilen yeni bir optik görüntü sabitleyici de kullanılıyor. Bu yeni optik görüntü sabitleyicinin en önemli özelliği olarak daha önceki versiyonlara göre daha az güç tüketmesi gösteriliyor. Sistem sayesinde ne kadar yakınlaştırma yapılırsa yapılsın sabit görüntüler elde edilebiliyor. Dijital fotoğraf makinesinin boyutunu aşağıda tutmak için optik görüntü sabitleyicinin makinenin kapatıldığı ve lensin geriye çekildiği bölgeye taşınması da dikkat çekici bir ayrıntı olarak göze çarpıyor.

TZ60’ın 3 inç’lik ekranının güneş ışığı altında yansıma sorunlarının yaşanmasına neden olabileceği belirtilirken, 200 bin noktalı 0.2 inç’lik elektronik vizör bir düğmeye dokunarak aktif hale getirilebiliyor. Bu yerleşik elektronik vizör sayesinde TZ serisi yepyeni bir rotaya girmiş oluyor.

18.1 megapiksel sensöre sahip olan TZ60’ta ışık hızında otomatik odaklama vadediliyor. GPS, Wi-Fi ve 60fps’de 1080p video kaydı gibi özellikler barındıran TZ60’ın mart ayında satışa sunulacağı belirtildi. Dijital fotoğraf makinesini Birleşik Krallık’tan satın almak isteyenlerin 399 pound ödemesi gerekecek.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER