Teknoloji

Panasonic Lumix LX5 çoklu inceleme altında

Panasonic LX3’ün halefi DMC-LX5’in tanıtılmasının ardından bu makineyle ilgili incelemeler de gelmeye başladı. İzlenimlere bakılırsa LX5’in selefinden çok da bir farkı yok. Tasarım açısından Panasonic’in Micro Four Thirds makinesi GF1’den izler taşıyan bu cihaz mükemmele yakın kareler yakalarken aynı anda hem RAW hem de JPEG versiyonlarının üretilmesi de fotoğrafçılıkla uğraşanların hoşuna giden bir özellik olacaktır.

Motion JPEG veya AVCHD Lite formatlarında video kaydı yapabilen bu cihazla ilgili olarak belirtilen ortak sorun 449.99 pauntluk satış fiyatı. Özellikle makinenin giriş seviyesi değiştirilebilir lensli DSLR’lar ile aynı seviyede olduğu düşünüldüğünde bu makinenin sunduğu özelliklerinin karşılığında bu fiyatı hak etmeyeceği görüş olarak bildiriliyor. PhotographyBlog editörleri makinenin ilk bakışta 299 pauntluk modellere benzediğini belirtiyor. Bu arada Panasonic LX5

Amazon.com üzerinden 500$’lık fiyatla listelenmeye başlanmış. Anlaşılan Amazon bu fotoğraf makinesinin yukarıdaki kadar para etmeyeceğini düşünüp gerçek değerini biçmiş.

İlgilenenler için incelemeler aşağıdaki bağlantılarda yer alıyor.

İlgili – PhotographyBLOG
İlgili – CNET UK
İlgili – Pocket-lint

Görsel – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER