Teknoloji

Panasonic Lumix GX8 yeni bir sensör ve 4K video kayıt yeteneğiyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

panasonic-lumix-gx8-160715-1

Panasonic iki yaşına gelmiş aynasız kamerası Lumix GX7’yi yeniledi, Lumix GX8 tüketicileri selamladı. Lumix GX8 temel olarak selefi GX7’ye benziyor, ancak çeşitli yenilikleri de bünyesinde barındırıyor.

Lumix GX8’de yepyeni, 20 megapiksel Micro Four Thirds sensör, 4K video yetenekleri, hem kamera içi hem de lens içi sistemleri birleştirerek daha iyi sonuçlar elde etmeyi sağlayan yeni bir görüntü sabitleme sistemi bulunuyor.

GX8’in tasarımı büyük oranda GX7’ninkiyle aynı görünüyor. Hâlâ retro tasarımını barındıran, entegre vizörlü ve üstünde yeterli sayıda buton ve halka içeren bu makineye Panasonic pozlama telafisi için de bir halka eklemiş. Bunun yanı sıra serbest açılı LCD ve döndürülebilir elektronik vizör de mevcut. Elektronik vizörün mükemmel büyütmesi sayesinde nesneleri GX7’nin vizörüne göre daha büyük ve yakınmış gibi görmek mümkün oluyor. Magnezyum gövdeli Panasonic Lumix GX8’in Sony ve Fujifilm’in, hem de daha büyük görüntü sensörlü aynasız kameralarına göre daha büyük ve hantal olduğunu söylemek gerekiyor.

panasonic-lumix-gx8-160715-3

Panasonic Lumix GX8’deki yeni sensör ve görüntü işlemcisi GX7’deki sensöre göre iyileştirilmiş renk üretimi, daha iyi dinamik aralığı ve daha iyi yüksek ISO performansı sunuyor. Yeni ikili görüntü sabitleme sistemi türünün ilk örneği ve hem geniş hem de telefoto ayarlarında daha verimli olduğu belirtiliyor.

Panasonic GX8’in otomatik odak sisteminin aynasız kameralar içinde en hızlısı olduğunu söylüyor ve hatta DSLR’larla yarıştığını dile getiriyor. Sürekli odak modunda saniyede altı çerçeveye kadar, tekil odak modunda saniyede sekiz kareye kadar çekim gerçekleştiriyor.

Ancak Panasonic, GX8’de fotoğrafçıları esas çekecek unsurun 4K video kayıt yetenekleri olduğunu düşünüyor. Saniyede 30 kare hızında 4K video çekimi yapabilen Panasonic Lumix GX8 bu çekilen görüntülerden 8 megapiksellik sanit fotoğraflar da kaydedebiliyor. 4K videodan çekilen fotoğrafların EXIF verileri de korunuyor, böylelikle fotoğrafları daha sonra organize etmek kolaylaşıyor. Ses kayıt tarafında da GX8’in 2.5 mm. mikrofon jakı barındırdığını ve bunun da Panasonic’in opsiyonel mikrofonuyla çalıştığını görüyoruz.

GX8’in dahili Wi-Fi ve NFC gibi standart özellikleri de bulunuyor. Ayrıca Micro Four Thirds sistemindeki birçok lensle de uyumlu. Kamera içinde RAW görüntüleri işleyebiliyor, bu da GX8’in GX7’ye göre yeniliklerinden bir tanesi.

Panasonic Lumix GX8’in siyah ve gümüş renk seçenekleri bulunuyor. Kameranın sadece gövdesi için yaklaşık 1200 dolarlık fiyat belirlendi. GX8 ağustos ortasından itibaren satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER