Teknoloji

Döndürülebilir elektronik vizörü ve retro tasarımıyla dikkat çeken Panasonic Lumix GX7 yolda

Panasonic’in popüler Micro Four Thirds makinesi Lumix GX1’in takipçisi olacağı tahmin edilen GX7 ile ilgili detaylar internete düştü. Fotomagazine.de bu makineye ait olduğu iddia edilen fotoğraflara yer verirken 4/3 Rumors sitesi de GX7’nin teknik özelliklerini paylaştı. Buna göre GX7’de döndürülebilir elektronik vizör, sensörüstü görüntü sabitleme, 16 veya 18 megapiksel sensör, 3 inç döndürülebilri ekran, Wi-Fi ve NFC bağlantı desteği bulunacak.

panasonic-gx7-260713

Makinenin metal gövdesi ve retro tarzı gümüş ve siyah renkleri ona ayrı bir hava katıyor. Sızan görüntülerde GX7 üzerinde 20mm prime lensin takılı olduğu da görülüyor. Bu da söz konusu lensin paket dahilinde müşterilere sunulabileceği ihtimâlini doğuruyor.

2011 yılında çıkan GX1 ile istekli fotoğrafçılar için yeni bir aynasız kamera serisinin başladığı düşünülmüştü. Fiziksel kontrollere odaklanan ve kompakt bir gövdeyle gelen bu makine birçok hayran kazanmıştı. Ne var ki, bu makine için uzun zamandır bir güncelleme yapılmadı, yani üstüne yeni bir ürün gelmedi. GX7 ile birlikte bu beklentiler de karşılanmış olacaktır.

4/3 Rumors sitesinin haberi doğruysa, GX7’nin sadece gövdesi yaklaşık 1000 avroluk fiyat etiketine sahip olacak. Halbuki GX1 yaklaşık 600 avroya satılıyor. Bu da GX1’den GX7’ye geçiş yapmak isteyenlerin bütçelerini biraz daha zorlamaları gerekeceğini gösteriyor.

İlgili >> 4/3 Rumors

[Görsel – Fotomagazine.de]

İLGİLİ HABERLER