Manşetler

Panasonic Lumix GF2 Micro Four Thirds makineyle ilgili ilk izlenimler

Engadget yazarlarından Vlad Savov Panasonic’in en yeni ve en küçük Micro Four Thirds cihazını inceleyip onunla birkaç fotoğraf ve video çekme imkânı yakalamış. Lumix GF1’e göre yüzde 19 daha az yer kapladığı söylenen bu makine ayrıca selefinden yüzde 7 daha hafif. Ve de full HD video kayıt yeteneğine sahip.

Dokunmatik ekrana uyumlu kullanıcı arayüzü üzerinden kontrol edilen bu cihaz 720/60p ve 1080/60i kalitesinde, AVCHD formatında video kaydı yapabiliyor. Savoy kullanıcı arayüzünü yönetmesinin biraz zor olduğunu ancak gelen kullanıcı kılavuzunun kullanım konusunda gerekli yardımı sağlayacağını söylüyor. Fiziksel kadrandan vazgeçip dokunmatik ekrana geçiş yapmak bazıları için iyi bir fikir olarak görünmeyecektir. Ancak sadece bazıları için… Makinenin tüm bileşenleri oldukça hafif ancak bir o kadar da profesyonel dururken, profesyonel olmayan kullanıcılar için de Lumix GF1’dekine göre daha küçük ve şık görünümlü bir flaş eklenmiş. Bunun üstüne bir de 60 fps HD video kaydını eklersek, aslında bu ürünün Ocak 2011’den daha önce, şimdilerde çıkmasını isterdik.

Bu arada Savov Panasonic’in GF2’nin yazılımına henüz son hâlini vermediğini, son ürün ile çekilen fotoğrafların şu anki örnek fotoğraflara göre daha kaliteli olabileceğinin altını çiziyor. Sadece GF2’yi incelemekle kalmayan Savov, bu Micro Four Thirds makineyi GF1 ile yanyana getirip karşılaştırmayı da ihmâl etmemiş. Her iki yazıya da aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili – Engadget – Panasonic Lumix GF2 ön inceleme
İlgili – Engadget – Panasonic Lumix GF1 – Lumix GF2 karşı karşıya

Görsel – Engadget

İLGİLİ HABERLER