Manşetler

Panasonic Eluga Ön İnceleme – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

panasonic-eluga-on-inceleme-00016

Hamburg’da düzenlenen Panasonic Convention 2012’nin en çok ilgi çeken ürünlerinden bir tanesi hiç şüphesiz yeni duyurulan Android telefonu Panasonic Eluga oldu. Bir süredir Avrupa’ya Android cihazlarıyla açılma planından haberdar olduğumuz Panasonic’in Avrupa’daki ilk Android telefonu oldukça iddialı bir tasarımla geliyor. 4.3 inç’lik qHD ekranıyla yüksek profilli akıllı telefonların trendini yakalayan Panasonic Eluga ince profiliyle de bir hayli iddialı.

Panasonic Eluga’nın D şeklindeki kesit alanı cihazın ele rahatlıkla oturmasını sağlıyor. Cihazın sağ kenarında, biraz üste doğru açma/kapama ve ses tuşları yerleştirilmiş. Test ettiğimiz cihazın üzerinde bazı güvenlik mekanizmaları olduğu için bu tuşlara erişimimiz biraz zor oldu, ancak bunlardan bağımsız düşünürsek tuşlarının yerinin iyi konumlandığını ve rahatça basıldığını söyleyebiliriz.

Telefon, Android 2.3.5 Gingerbread ile çıkacak, zaten ekranın altında yer alan üç adet fiziksel Android tuşu da bunu anlatır nitelikte. Tuşlara eklenen aydınlatmanın hoş durduğunu söyleyebiliriz. Acaba, yazın çıkması beklenen Ice Cream Sandwich güncellemesiyle birlikte bu tuşlar işlevini kaybedip, aydınlatan lambalar söner mi, yoksa Panasonic’in özel Android ROM’unda ICS’e rağmen bu fiziksel tuşların işlevi korunur mu, bunu zamanla göreceğiz.

İşletim sistemine atlamışken Panasonic Eluga’da da özel bir kullanıcı arayüzü var. Uygulama menüsü başlangıç ekranının altında yer alan özel bir hızlı başlatma bölümüne eklenmiş. Uygulama menüsü sayfalı bir yapıda karşımıza çıkıyor. Panasonic ekran kilidini açmak için halka, sürükleme, bir kod dizisi girme gibi yöntemler yerine ekranda yer alan özel bir şeklin üzerinde parmağı gezdirme yöntemini seçmiş. Pratik olduğu söylenebilir. 4.3 inç’lik qHD ekranın parlaklığı, kontrastı iyi seviyede. Dokunmatik ekranın tepkiselliği de incelediğimiz kadarıyla fena sayılmaz.

Panasonic Eluga’da 8 GB’lık dahili bellek yer alıyor. Bunun yanı sıra cihazın üstünde bir kapağın arkasına gizlenmiş microSIM kart yuvası mevcut. microUSB portu da üst tarafta bulunuyor. Üst taraftaki bu kalabalığa 3.5 mm’lik kulaklık jakını eklemeyi unutmayalım. Arka tarafta 8 megapiksel kamera bulunuyor. Panasonic bu kamera için de kullanımı kolay, özel bir arayüz geliştirmiş. Kamera performansını kısa zamanda test etme fırsatı bulamadık, ancak Japon şirketin Lumix’ten elde ettiği deneyimi buraya da taşıdığını düşünüyoruz.

Panasonic Eluga’da NFC desteği de mevcut. Son zamanların popüler özelliklerinden biri olan NFC sayesinde Eluga hem mobil ödeme sistemleri için uygun bir aygıt olabilir hem de içerik paylaşımı ve cihaz eşleme konusunda avantajlar sunabilir. Belki de Panasonic’in diğer aygıtlarıyla haberleşmesinde NFC’nin kullanıldığı uygulamalar da görebiliriz.

Panasonic ekosistemindeki diğer cihazlardan bahsetmişken, Eluga’da yüklü gelen VIERA Android uygulaması sayesinde Panasonic Smart VIERA plazma ve LED LCD TV’leri bu akıllı telefonla kumanda etmek mümkün. Ayrıca Eluga’da çekilen fotoğraf veya videoları içerik Eluga’nın ekranındayken parmağınızı ekrana bastırıp yukarı doğru sürüklediğinizde söz konusu içeriğin Eluga ile konuşmakta olan Smart VIERA akıllı televizyona aktarıldığını ve içeriğin oradan gösterildiğini göreceksiniz. Bu aktarım şekli sadece fotoğraf veya videoları değil, web sitelerini de kapsıyor. Öte yandan Smart VIERA TV’ler üzerinde açık olan ve dahili DVB-T veya DVB-S alıcı üzerinden gösterilen bir TV yayınını bu VIERA uygulaması sayesinde Eluga’dan da izlemek mümkün.

Panasonic Eluga’nın çok yakında Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz. Cihazla ilgili daha geniş kapsamlı fikir ve izlenimlerimiz için o yazıya kadar beklemenizi tavsiye ederiz. Şimdilik Panasonic Convention 2012’de çektiğimiz fotoğraflarla idare edin. Ön inceleme videosu da ilerleyen saatlerde yüklenmiş olacak.

Video: Panasonic Eluga’ya Hızlı Bakış

Galeri: Panasonic Eluga Ön İnceleme
[nggallery id=832]

İLGİLİ HABERLER