Eğlence

Pacemaker Spotify üzerinden “karışık kaset” hazırlamayı sağlıyor

pacemaker spotifyPopüler DJ uygulamalarından biri olan Pacemaker, kullanıcıların Spotify üzerinden şarkılara erişmesini ve farklı şarkıları birleştirmesini sağlıyor. Pacemaker Spotify desteğiyle sunduklarının arasına yeni bir özellik daha ekliyor ve “karışık kaset” kültürünü günümüze uygun biçimde değerlendirmek için harekete geçiyor. Uygulamanın yeni sürümüyle sunulan “Digital Mixtape” özelliği, Pacemaker’ın ritim eşleştirme yeteneğini karışık kasetler oluşturmak için kullanıyor. Söz konusu kasetler, başkalarıyla da paylaşılabiliyor.

Karışık kasetler SoundCloud ve MixCloud gibi mecralarda halen belli bir popülariteye sahip. Dolayısıyla Pacemaker’ın sunduğu özelliğin çok da sıra dışı olmadığı söylenebilir. Ancak karışık kaset oluşturmanın ve paylaşmanın kolaylaşması, Pacemaker’ın yaptığı işin kıymetini artırıyor. Mix Now gibi etkileyici ve kolay kullanılabilen birleştirme özelliği sayesinde Pacemaker kullanıcıları birbirine yakın tempodaki şarkıları aynı seçki içinde toplayabiliyor. Paylaşılan karışık kasetler sadece Pacemaker üzerinde dinlenebiliyor ve bunun için uygulamaya Spotify hesabıyla giriş yapmak gerekiyor.

Pacemaker, söz konusu karışık kasetlerin etrafına çeşitli sosyal unsurlar eklemeyi de ihmal etmedi. Kullanıcılar diledikleri takdirde arkadaşlarının karışık kasetlerini beğenebilecek, yorum bırakabilecek ve hatta remiksleyebilecek. Arkadaşların hazırladığı karışık kasetler, kullanıcıların ana akışında görüntülenecek. Popüler karışık kasetleri bir liste içinde sunacak olan Pacemaker, özel bir algoritmanın yardımıyla kullanıcılarına sevebilecekleri bazı karışık kasetler önerecek. Pacemaker CEO’su Jonas Norberg, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak algoritmanın zamanla gelişeceğini sözlerine ekledi.

Pacemaker Spotify’a da para kazandırmayı sürdürecek

Pacemaker, olası telif problemlerinden kaçınmak adına karışık kasetlerin nasıl bir araya getirildiklerine ilişkin meta verileri de paylaşacak. Karışık kasetler Spotify’da bulunan şarkılar üzerinden oluşturulacağı için Spotify bu özellik sayesinde de para kazanacak. Pacemaker’a iOS kullanıcıları erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER