EğlenceManşetler

Pacemaker iPad Uygulama İncelemesi

DJ’lik eskiden pahalı bir hobi veya teknik ekipmanlarına ulaşması masraflı bir meslek olarak değerlendirilse de, günümüzde teknolojinin geldiği nokta sayesinde bu yargılar fazlasıyla geride kaldı. Özellikle tabletlerin daha yaygın kullanılmaya başlamasıyla birlikte DJ’liğe merak salanların işi fazlasıyla kolaylaştı. Söz konusu cihazlar için hazırlanan uygulamaların yetkinliği profesyonel DJ’leri bile performansları esnasında sahneye bir tabletle çıkmaya itmiş durumda. Müzikte farklı deneyler yapma imkanını tablet sahiplerine veren bu uygulamalardan birisi de Pacemaker.

pacemaker-ipad-5

Pacemaker düz ancak aynı zamanda son derece şık bir tasarıma sahip. Siyah bir fonun üzerine renkler göze hoş gelen bir şekilde yerleştirilmiş. Uygulamanın aynı zamanda ana ekranı olan miks masasının iki eşit parçaya bölündüğü görülürken, kullanıcılar ekranın üst kısmında belirtilen alanlara dokunarak miksleyecekleri şarkıları seçecekleri ekrana yönlendiriliyor. Bu ekranda Spotify ve iPad’in yerleşik müzik kütüphanesi olmak üzere iki farklı şarkı kaynağı yer alıyor.

pacemaker-ipad-1

Pacemaker’ın kendisiyle aynı amaca yönelik diğer uygulamalardan en büyük farkı Spotify entegrasyonu. Bu entegrasyon sayesinde Pacemaker kullanıcıları uygulama aracılığıyla üzerinde çalışacakları veya yeniden miksleyecekleri şarkıları Spotify üzerinden seçebiliyor. Ancak söz konusu entegrasyondan faydalanmak için Spotify Premium abonesi olmak gerekiyor. Daha önceden bir Spotify hesabı olmayan kullanıcılar Pacemaker aracılığıyla platforma abone olabiliyor. Böylelikle Spotify’ın yeni abonelerine sunduğu 48 saatlik Premium deneme süresi sayesinde Pacemaker’ın Spotify entegrasyonu test edilebiliyor. Halihazırda bir Spotify hesabı olanlar da ekstra bir hesap açarak bu test imkanından faydalanabiliyor. Spotify’dan seçilen şarkılarla yapılan mikslerin telif hakları nedeniyle kaydedilememesi biraz hayal kırıklığı yaratsa da, işin içine fikri mülkiyetin girmesi nedeniyle bu durumu biraz hoş görmek gerekiyor.

pacemaker-ipad-4

Pacemaker’da kullanıcılar iPad’lerinin müzik kütüphanesinde bulunan şarkıları da miksleyebiliyor. iPad’in müzik kütüphanesindeki şarkıları kullanarak yapılan miksler Pacemaker içinde kaydedilebiliyor. Söz konusu kayıtlara da yine uygulama içinden erişilebiliyor. iPad’in müzik kütüphanesinde bulunan şarkıların da cihazın fiziki hafızasına depolanmış olması gerekiyor. Yani iCloud üzerinden kütüphaneye eklenen şarkılar Pacemaker içinde kullanılamıyor.

pacemaker-ipad-3

Uygulamanın sunduğu asıl DJ’lik numaralarını yapabilmek veya daha geniş bir efekt skalasına erişmek için kullanıcıların uygulama içi satın alma özelliğine başvurmaları gerekiyor. Kullanıcılar bu numara ve efektleri teker teker satın alabilecekleri gibi tek bir paket içinde toplu olarak da elde edebiliyor. Scratch adı verilen ve son derece popüler olan DJ’lik hareketini gerçekleştirmek için ekran üzerindeki plak figürleri üzerinde parmağı oynatmak yeterli oluyor. Miks masası olarak tabir edilebilecek ana ekranda eş zamanlama, tempo belirleme gibi ekstra ayarlara da erişilebiliyor.

pacemaker-ipad-2

Hem amatör hem de profesyonel DJ’lere hitap etmeye yetkin bir uygulama olan Pacemaker, Spotify entegrasyonu sayesinde rakip uygulamalara karşı önemli bir avantaj elde ediyor. Özellikle DJ’lik konusunda ciddi bir aşama kaydetmiş ve spontane performanslar konusunda başarılı olanlar için Spotify Premium sayesinde geniş bir şarkı kataloguna erişim mümkün oluyor. Uygulama içi satın almaya profesyonel kullanımda fazlasıyla ihtiyaç duyulduğunun altını bir kez daha çizmekte fayda var.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER